Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pohánkové vege fašírky s batatovou kašou: tip na zdravý obed úplne bez lepku

40 min
6 porcií
vege fašírky

Potrebujeme: 

  • 6 batatov (cca 1 kg)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 menšiu cibuľu
  • 250 g pohánky
  • 500 ml vody
  • 120 g zeleninovej mrazenej zmesi (napr. kukurica, hrášok a mrkva)
  • 3 vajíčka
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • petržlenovú vňať
  • údenú červenú papriku (môžeme vynechať, ak robíme recept pre deti)
  • 100 g tvrdého syra
  • 2 lyžice kvalitného masla (môže byť aj ghee)
  • 150 ml kvalitného mlieka
vege fašírky

Vege receptov, ktoré sú navyše vhodné aj pre bezlepkáčov nie je nikdy dosť! Keďže mám v rodine trošku zo všetkého, tvorím recepty, ktoré budú vyhovovať všetkým a zároveň nestrávim pri sporáku hodiny. Naposledy to boli pohánkové zeleninové fašírky s krémovou batatovou kašou.

Ako na to?

1

Bataty očistíme, vložíme do osolenej vody a uvaríme do mäkka.

2

Na olivovom oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu do sklovita, pridáme opláchnutú pohánku, opražíme, zalejeme 500 ml vriacej vody, osolíme a uvaríme na hustú kašu.

3

Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame zeleninu, vajíčka, soľ, korenie, vňať, papriku a nastrúhaný syr.

4

Z vymiešanej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré opečieme na kvapke olivového oleja z oboch strán.

5

Bataty scedíme a do hrnca k nim pridáme maslo a vlažné mlieko.

6

Keď sa maslo roztopí, bataty popučíme, alebo rozmixujeme.

7

Podávame s čerstvou zeleninkou.

vegetariánske fašírky

Dobrú chuť! :-)

Skvelé recepty aj pre vegetariánov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

fit recepty
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.