Vege receptov, ktoré sú navyše vhodné aj pre bezlepkáčov nie je nikdy dosť! Keďže mám v rodine trošku zo všetkého, tvorím recepty, ktoré budú vyhovovať všetkým a zároveň nestrávim pri sporáku hodiny. Naposledy to boli pohánkové zeleninové fašírky s krémovou batatovou kašou.
Ako na to?
1
Bataty očistíme, vložíme do osolenej vody a uvaríme do mäkka.
2
Na olivovom oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu do sklovita, pridáme opláchnutú pohánku, opražíme, zalejeme 500 ml vriacej vody, osolíme a uvaríme na hustú kašu.
3
Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame zeleninu, vajíčka, soľ, korenie, vňať, papriku a nastrúhaný syr.
4
Z vymiešanej zmesi tvarujeme fašírky, ktoré opečieme na kvapke olivového oleja z oboch strán.
5
Bataty scedíme a do hrnca k nim pridáme maslo a vlažné mlieko.
6
Keď sa maslo roztopí, bataty popučíme, alebo rozmixujeme.
7
Podávame s čerstvou zeleninkou.
Dobrú chuť! :-)
Skvelé recepty aj pre vegetariánov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)