Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 6 veľkých šampiňónov
- 5 lyžíc olivového oleja
- mleté čierne korenie
- morskú/himalájsku soľ
- 250 g ricotty
- 1 avokádo
- 1 veľkú paradajku
- šťava z 1/8 citróna
- 5 lístkov mäty
- 2 bataty
- 6 hrstí rukoly
- 4 reďkovky
Ako budeme postupovať?
2. Na panvicu dáme asi 3 lyžice olivového oleja a ugrilujeme na ňom hlavičky šampiňónov. Počas opekania ich okoreníme čiernym korením.
3. Keď budú jemne opečené, dáme ich na papierový obrúsok. Až keď budú hlavičky na obrúsku, osolíme ich, potom nezmäknú ale ostanú chrumkavé.
4. V miske zmiešame ricottu s polovicou avokáda nakrájaného na malé kocky. Na malé kocky nakrájame aj paradajku a pridáme ju k zmesi. Plnku okoreníme, osolíme a pridáme pár kvapiek citróna.
5. Na záver nakrájame nadrobno mätu a primiešame ju do plnky. Následne ju dáme do chladničky aspoň na 15 minút.
6. Ošúpeme bataty a nakrájame ich na malé kocky, ktoré opekáme na troche olivového oleja, kým nezmäknú. Pridáme soľ a korenie.
7. Na základ taniera použijeme šalát. Do rukoly pridáme pár kvapiek citróna, soľ, čierne korenie, nadrobno nakrájanú zvyšnú polovicu avokáda a na plátky nakrájanú reďkovku. Šalát nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.
8. Teraz prichádza tá najzábavnejšia časť. Zdobenie taniera. Ako základ použijeme šalát, na ktorý položíme šampiňón, ktorý naplníme ricottovou zmesou. Pridáme bataty a môžeme pridať ešte pár kvapiek citróna a lístoček mäty.
Ďalšie zaujímavé inšpirácie načerpaj aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Máš rada šampiňóny? Potom vyskúšaj aj tieto recepty:
Plnené šampiňóny s rukolovým šalátom
Fritata so šampiňónmi
Cuketa plnená šampiňónmi
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!