Jednozrnka je najstarší druh pšenice. Nie je zbytočne prešľachtená a je zdrojom antioxidantov a bielkovín. Obsahuje veľké množstvo karototenoidov a výborne sa využíva pri príprave nekysnutých pokrmov. Ja som ju použila na tieto skvelé bosniaky. Na miesto kvasníc som použila tvaroh a víno čo zabezpečí, že budú krásne chrumkavé a chutné. Ak ich chceš vyskúšať, nasaď si zásteru a poď na to. ;-)
Ako na to?
1
Do misy vsypeme múku.
2
Uvarený cícer rozmixujeme na hrubšie a pridáme k múke.
3
Víno rozmiešame tvarohom a prilejeme do zmesi.
4
Nakoniec pridáme soľ, ocot a kypriaci prášok.
5
Všetko spolu dobre zmiešame a na pomúčenej doske a vypracujeme cesto.
6
Z cesta robíme cca 95 g bochníky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
7
Každý bosniak na vrchu narežeme do kríža, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou a rascou.
8
Takto pripravené bosniaky vložíme do vyhriatej rúry na 250°C a pečieme 15 minút.
9
Potom rúru prepneme na 180°C a dopekáme ešte 10 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
237 kcal
998 kJ
T:
3 g
S:
33 g
V:
17 g
Pochutnaj si na čerstvom pečive napríklad na raňajky či na desiatu. A nezabudni nám dať vedieť, ako ti chutilo. ;-)
Skvelé recepty na pečivo nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.