Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečené orechy s medom a príchuťou kávy

30 min
5 porcií
pečene orechy

Potrebujeme: 

  • 1 šálku mix orechov (ja som použila kešu, vlašské, lieskové)
  • 2 lyžice silnej kávy
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžicu medu
  • soľ
pečene orechy

Milujem mať počas sviatkov poruke orechové zmesi. Túto párty zmes orechov máš pripravenú za menej ako 30 minút. Je dokonca dochutená kávou, pripravená na použitie! Vďaka káve ťa skvele nakopne do nového dňa. Ak máš bohatú kávovú chuť rada rovnako ako ja, budeš tieto párty oriešky milovať!

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Plech vyložíme papierom na pečenie.

2

Do menšieho hrnca pridáme orechy, 2 lyžice kávy, cukor a med. Dusíme, kým sa cukor neroztopí. Kávu môžeme urobiť zo stroja silnú alebo instantnú s 2 lyžicami vody a 1 čajovou lyžičkou kávy.

3

Orechy potom premiestnime na plech a pečieme 12 – 15 minút. Kontrolujeme ich a občas premiešame, aby sa nepripálili.

4

Upečené orechy jemne osolíme soľou. Necháme vychladnúť, rozdelíme na kúsky a odložíme do dózy alebo sklíčka.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):

321 kcal

1350 kJ

T:

26 g

B:

6 g

S:

15 g

V:

3 g

pecene orechy recept

Nech ti chutí 😊.

Dopraj svojmu telu nielen kvalitnú a zdravú stravu ale posilni aj svoju telesnú stránku výborným cvičením a pohybom.

Už čoskoro spúšťame našu novoročnú výzvu 2024. Čaká na teba nielen nádielka nových tréningov, ale aj motivačné a stravovacie rozhovory s odborníkmi.

Táto výzva ťa naozaj od začiatku roka poriadne nakopne a rozpumpuje tvoju energiu. Nezabudni, začíname už 8. januára. Prihlásiť sa môžeš ale už dnes 😉.

novorocna vyzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.