Toto krémové paradajkové rizoto ponúka všetky chute obľúbeného šalátu caprese. Čerstvé paradajky, bazalku a roztopený syr mozzarellu, ktorá sa spája so smotanovým rizotom, dochutené chutným balsamicom. Vďaka skaramelizovanej cibuľke má jemnú sladkú chuť. Ale najlepšia časť tohto jedla, ktorej sa nedá odolať, sú malé guľôčky mozzarelly, ktoré sa trochu roztopia, keď ich vmiešaš do horúceho rizota. Keď doň ponoríš vidličku, zažiješ najúžasnejšiu akciu „ťahania syra“.
Ako na to?
1
Vývar si jemne zohrejeme a pripravíme ho k panvici na rizoto.
2
Na väčšej panvici si zohrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky a chvíľku opekáme. K cibuľke pridáme lyžicu cukru a opekáme, kým cibuľka neskaramelizuje.
3
Pridáme ryžu, paradajky aj so šťavou a pretlak. Premiešame a začneme po kúskoch pridávať vývar.
4
Varíme za častého miešania, kým sa vývar nevstrebe. Potom pridávame ďalšiu naberačku alebo dve a tento postup opakujeme, kým ryža nezmäkne, asi 20-25 minút.
5
Odstavíme a pridáme bazalku, mozzarellu a parmezán. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Podľa potreby pokvapkáme balsamicom.
Tip: Rizoto môžeme podávať aj s nakrájanými cherry paradajkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
542 kcal
2280 kJ
T:
16 g
B:
18 g
S:
80 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Spoznaj aj naše kuchárske knihy, ktoré sú bohaté na zdravé recepty od raňajok, polievok, hlavných jedál až po dezerty a iné špeciality:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz