Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Netradičná broskyňová pizza, ktorá ťa dostane

35 min
4 porcie
broskynova pizza

Potrebujeme: 

  • Cesto:
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • ½ vrecka prášku do pečiva bez fosfátov
  • soľ
  • 1,5 dl vody
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • --
  • Na prílohu:
  • 150 g tvarohu – Lučiny, ricotty, skyru, žervé, cottage
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • korenie a čerstvé bylinky, ja som použila bazalku
  • 2-3 broskyne
  • 150 g kvalitnej salámy alebo prosciutta (jemne natrhaného)
  • 120 g mozzarelly nakrájanej na tenké kúsky
broskynova pizza

Hľadáš jednoduchý a chutný spôsob, ako využiť šťavnaté broskyne? V tomto recepte na pizzu som použila broskyne, kvalitnú salámu fuet a túto úžasnú kombináciu doplnila tvarohom a mozzarellou. Perfektne sa hodí k šalátom ako ľahké jedlo, ale môžeš si ju nakrájať aj na menšie kúsky a vychutnať ako letné predjedlo.

Ako na cesto?

1

Postup je veľmi jednoduchý. Do misy cez sito preosejeme hladkú múku, pridáme prášok do pečiva, štipku soli a všetky suroviny spolu premiešame.

2

Následne pridáme vodu a olej. Rukami vymiesime hladké cesto, dokým sa neprestane lepiť.

3

Cesto si rozdelíme na 2 pizze, rozvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Ako na prílohu?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2

Tvaroh, olivový olej, soľ, korenie a nakrájané čerstvé bylinky zmiešame a rovnomerne rozložíme na povrch pripraveného cesta.

3

Broskyne nakrájané na tenké mesiačiky rovnomerne rozmiestnime na pizzu. Kolieska salámy umiestnime okolo plátkov broskyne. Mozzarellu nakrájanú na tenšie kúsky tiež rovnomerne rozložíme na vrch.

4

Pečieme 10-15 minút, kým nie je syr zapečený dozlata a cesto chrumkavé.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

597 kcal

2508 kJ

T:

28 g

B:

34 g

S:

49 g

V:

6 g

najlepsia pizza recept

Dobrú chuť 😊.

Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!

zdravé varenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.