Hľadáš jednoduchý a chutný spôsob, ako využiť šťavnaté broskyne? V tomto recepte na pizzu som použila broskyne, kvalitnú salámu fuet a túto úžasnú kombináciu doplnila tvarohom a mozzarellou. Perfektne sa hodí k šalátom ako ľahké jedlo, ale môžeš si ju nakrájať aj na menšie kúsky a vychutnať ako letné predjedlo.
Ako na cesto?
1
Postup je veľmi jednoduchý. Do misy cez sito preosejeme hladkú múku, pridáme prášok do pečiva, štipku soli a všetky suroviny spolu premiešame.
2
Následne pridáme vodu a olej. Rukami vymiesime hladké cesto, dokým sa neprestane lepiť.
3
Cesto si rozdelíme na 2 pizze, rozvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Ako na prílohu?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2
Tvaroh, olivový olej, soľ, korenie a nakrájané čerstvé bylinky zmiešame a rovnomerne rozložíme na povrch pripraveného cesta.
3
Broskyne nakrájané na tenké mesiačiky rovnomerne rozmiestnime na pizzu. Kolieska salámy umiestnime okolo plátkov broskyne. Mozzarellu nakrájanú na tenšie kúsky tiež rovnomerne rozložíme na vrch.
4
Pečieme 10-15 minút, kým nie je syr zapečený dozlata a cesto chrumkavé.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
597 kcal
2508 kJ
T:
28 g
B:
34 g
S:
49 g
V:
6 g
Dobrú chuť 😊.
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz