Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Netradičná batatová polievka so špenátom a s arašidovou Fitnutkou

35 min
6 porcií
batatova polievka

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 lyžicu čerstvého zázvoru
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky kajenského korenia (alebo podľa chuti)
  • 2 stredne veľké sladké zemiaky nakrájané na kocky
  • 5 šálok zeleninového vývaru/vody (alebo viac podľa potreby)
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 2-3 lyžice arašidového masla (alebo podľa chuti, ja som použila Fitnutku arašidy a proteín)
  • 125 g špenátu
  • morskú/himalájsku soľ
batatova polievka

Bohatá, krémová a plná chutí! Táto polievka zo sladkých zemiakov a špenátu je ideálna na obed alebo večeru a jej príprava je rýchla a ľahká. Túto odvážnu exotickú kombináciu batatov, zázvoru a arašidového masla ti odporúčam vyskúšať, ak máš rada netradičné a zaujímavé recepty.

Ako na to?

1

Vo väčšom hrnci si zohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata.

2

Potom pridáme nastrúhaný zázvor, rascu, kajenské korenie, všetko podusíme 1 minútu.

3

Pridáme na kocky nakrájané sladké zemiaky, zalejeme vývarom/vodou a varíme, kým zemiaky nie sú úplne rozvarené.

4

Potom pridáme pretlak, arašidové maslo a špenát. Varíme ešte 10 minút alebo kým polievka nie je hustá a krémová. Ak je potrebné, dochutíme korením a osolíme. Hustotu si potom upravíme podľa seba.

5

Polievku môžeme podávať s bylinkami, arašidmi alebo ryžou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

160 kcal

674 kJ

T:

6 g

B:

5 g

S:

19 g

V:

3 g

batatova polievka recept

Dobrú chuť 😊.

Vyber si svoju Fitnutku z nášho e-shopu. Ktorá ulahodí tvojej chuti?

fitnutka
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.