Bohatá, krémová a plná chutí! Táto polievka zo sladkých zemiakov a špenátu je ideálna na obed alebo večeru a jej príprava je rýchla a ľahká. Túto odvážnu exotickú kombináciu batatov, zázvoru a arašidového masla ti odporúčam vyskúšať, ak máš rada netradičné a zaujímavé recepty.
Ako na to?
1
Vo väčšom hrnci si zohrejeme olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata.
2
Potom pridáme nastrúhaný zázvor, rascu, kajenské korenie, všetko podusíme 1 minútu.
3
Pridáme na kocky nakrájané sladké zemiaky, zalejeme vývarom/vodou a varíme, kým zemiaky nie sú úplne rozvarené.
4
Potom pridáme pretlak, arašidové maslo a špenát. Varíme ešte 10 minút alebo kým polievka nie je hustá a krémová. Ak je potrebné, dochutíme korením a osolíme. Hustotu si potom upravíme podľa seba.
5
Polievku môžeme podávať s bylinkami, arašidmi alebo ryžou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
160 kcal
674 kJ
T:
6 g
B:
5 g
S:
19 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊.
Vyber si svoju Fitnutku z nášho e-shopu. Ktorá ulahodí tvojej chuti?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz