Táto ultrakrémová sladká polievka s jablkami a čedarom je vyrobená z pečených sladkých zemiakov, jabĺk, čerstvých bylín a korenia.
Pri polievkach mi rozhodne nevadí krémová alebo tekutejšia textúra, ale môj syn neuveriteľne miluje krémovú, a preto keď idem robiť novú polievku, vyberám si vždy krémové. Začať deň s porciou sladkých zemiakov je viac ako len chutné.
Táto koreňová zelenina je tiež skvelá pre tvoje zdravie:
- Zlepšené trávenie. V skutočnosti obsahujú viac vlákniny ako bežné zemiaky! Sladké zemiaky sú tiež skvelým zdrojom horčíka, ktorý pomáha tráveniu. Okrem toho vláknina pomáha predchádzať zápche a tvorbe kyselín.
- Posilni svoj imunitný systém. Sladké zemiaky sú bohaté na betakarotén (hlavný antioxidant). To poháňa tvoj imunitný systém, aby pomohol chrániť telo pred chorobami a cudzími útočníkmi. Zemiaky obsahujú vitamín C a B-komplex, železo a fosfor.
- Ďalšie výhody: Sladké zemiaky sú tiež prirodzene protizápalové.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 220 ˚C a plech vyložíme fóliou alebo papierom na pečenie.
2
Na väčšie kocky nakrájané zemiaky a jablká si poukladáme na plech, posypeme škoricou a muškátovým orechom, polejeme olejom a pečieme 25 – 30 minút.
3
Vo väčšom hrnci si na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata. Pridáme opečené zemiaky a jablká, pridáme 2 šálky vývaru, korenie a soľ. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na kašu a postupne si upravujeme hustotu pridávaním vývaru/vody.
4
Nakoniec necháme zovrieť, pridáme nastrúhaný syr a necháme ešte povariť, kým sa syr neroztopí.
5
Podávame s bylinkami a domácimi krutónmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
265 kcal
1113 kJ
T:
15 g
B:
10 g
S:
20 g
V:
1 g
Nech ti chutí 😊.
Dopraj svojmu telu okrem zdravej a kvalitnej stravy tiež pohyb. Zažiar pri cvičení v našej basic kolekcii. Celú si ju môžeš pozrieť v našom e-shope.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz