Ľahký svieži nepečený dezert, v ktorom sa spája netradičný kyselkavý avokádový krém s voňavými sladkými jahodami.
Čas prípravy
- 1 hodinapríprava
- 8 hodíntuhnutie
Ako na to?
1
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným kokosovým olejom.
2
Rovnomerne ich rozložíme na dno papierom vystlanej tortovej formy s priemerom 21 cm.
3
Dáme aspoň na 15 minút stuhnúť do chladničky.
4
Avokáda rozmixujeme s citrónovou šťavou dohladka.
5
Metličkou primiešame prírodný krémový syr, 1 lyžicu kokosového oleja, vanilku a med.
6
Vymiešame hladký krém, ktorý rovnomerne nanesieme na stuhnutý sušienkový korpus.
7
Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Medzitým si pripravíme jahodovú polevu.
8
Jahody s polovicou vody rozmixujeme dohladka.
9
Pyré prelejeme do hrnca, pridáme hnedý cukor a privedieme do varu.
10
V miske si rozmiešame druhú polovicu vody s kukuričným škrobom, pridáme k jahodám a minútu povaríme do zhustnutia.
11
Necháme chvíľu vychladnúť a vylejeme na cheesecake.
12
Dáme poriadne stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
13
Podávame ozdobené čerstvými jahodami.
Výživové hodnoty na 1 ks:
259 kcal
1087 kJ
T:
16 g
B:
3 g
S:
25 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Ak chceš variť zdravo, inšpiruj sa aj v knihách:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.