Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Nepečený avokádový cheesecake s jahodovou polevou

60 min
12 porcií
avokádový cheesecake

Potrebujeme: 

  • 150 g celozrnných maslových sušienok
  • 100 g kokosového oleja
  • 2 zrelé avokáda
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 300 g krémového syra (napr. Lučiny, Philadelphie...)
  • 1 lyžicu kokosového oleja
  • vanilku
  • 100 g medu
  • 400 g jahôd
  • 100 ml vody
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 20 g bio kukuričného škrobu
avokádový cheesecake

Ľahký svieži nepečený dezert, v ktorom sa spája netradičný kyselkavý avokádový krém s voňavými sladkými jahodami.

Čas prípravy

  • 1 hodinapríprava
  • 8 hodíntuhnutie

Ako na to?

1

Sušienky rozmixujeme a zmiešame s rozpusteným kokosovým olejom.

2

Rovnomerne ich rozložíme na dno papierom vystlanej tortovej formy s priemerom 21 cm.

3

Dáme aspoň na 15 minút stuhnúť do chladničky.

4

Avokáda rozmixujeme s citrónovou šťavou dohladka.

5

Metličkou primiešame prírodný krémový syr, 1 lyžicu kokosového oleja, vanilku a med.

6

Vymiešame hladký krém, ktorý rovnomerne nanesieme na stuhnutý sušienkový korpus.

7

Dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Medzitým si pripravíme jahodovú polevu.

8

Jahody s polovicou vody rozmixujeme dohladka.

9

Pyré prelejeme do hrnca, pridáme hnedý cukor a privedieme do varu.

10

V miske si rozmiešame druhú polovicu vody s kukuričným škrobom, pridáme k jahodám a minútu povaríme do zhustnutia.

11

Necháme chvíľu vychladnúť a vylejeme na cheesecake.

12

Dáme poriadne stuhnúť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

13

Podávame ozdobené čerstvými jahodami.

Výživové hodnoty na 1 ks:

259 kcal

1087 kJ

T:

16 g

B:

3 g

S:

25 g

V:

2 g

zdravy jahodovy cheesecake

Príjemné maškrtenie 😊!

Ak chceš variť zdravo, inšpiruj sa aj v knihách:

fitness strava
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor vo Fitshakeri

V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.