Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Nepečené čokoládovo-orechové brownies bez lepku

35 min
12 porcií
brownies

Potrebujeme: 

  • Na korpus:
  • 2 ¼ šálky vlašských orechov
  • ½ šálky bio kakaa
  • štipku jemnej morskej/himalájskej soli
  • 2 ½ šálky datlí bez kôstok
  • Na polevu:
  • ½ šálky kokosového oleja
  • ½ šálky bio kakaa
  • ¼ šálky javorového sirupu alebo medu
  • štipku jemnej morskej/himalájskej soli
  • ¼ šálky kokosového mlieka v plechovke iba smotana bez vody
brownies

Nepreháňam, keď poviem, že tento nepečený vegánsky dezert ti zmení život. Vážne. Po príprave tejto sýtej, hustej, čokoládovej dobroty pokrytej hrubou čokoládovou vrstvou už nikdy ani nepomyslíš na pečené brownies. Prečo by si aj? Raw dezerty sa ľahko pripravujú, potrebuješ iba zopár ingrediencií a vždy chutia úžasne. Sú bohaté, husté a tak neuveriteľne chutné!

Ako na to?

1

Vložíme 2 šálky vlašských orechov do kuchynského mixéra a mixujeme, kým nebudú pomleté najemno. Pridáme kakao a soľ a ešte niekoľkokrát premiešame, aby sa zmes spojila.

2

Pridáme datle a spracujeme, kým sa nevytvorí lepkavá zmes. Brownie zmes by sa mala ľahko zlepiť, keď ju stlačíme prstami. Ak nie je dostatočne lepkavá a zmes nedrží pohromade, pridáme ešte datle.

3

Vmiešame zvyšné vlašské orechy nasekané na menšie kúsky.

4

Zmes rovnomerne natlačíme do formy na tortu o priemere 20 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Ak sa nám zmes lepí na ruky, namočíme si ich. Po spracovaní cesta do formy, vložíme brownies do mrazničky na približne 10-15 minút.

5

Pripravíme si čokoládovú polevu. Kokosový olej rozpustíme na strednom ohni v malom hrnci. Potom primiešame kakaový prášok, javorový sirup alebo med a morskú soľ, kým sa dobre nespoja.

6

Nakoniec scedíme z kokosového mlieka vodu a zvyšok zašľaháme do polevy, kým sa nespoja.

7

Brownies vyberieme z mrazničky a zalejeme čokoládovou polevou. Vložíme opäť do mrazničky, aby čokoláda trochu stuhla. Pred krájaním vložíme brownies asi na 15 minút do chladničky.

8

Zvyšné brownies môžeme skladovať zakryté v mrazničke až 1 týždeň.

9

Brownies môžeme ozdobiť nasekanými orechmi alebo ovocím.

Tip: Plechovku kokosového mlieka umiestnite na noc do chladničky. Dbajte na to, aby ste plechovkou netriasli ani ju nepreklápali, aby ste podporili oddelenie krému a tekutiny.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

352 kcal

1481 kJ

T:

22 g

B:

8 g

S:

29 g

V:

2 g

čokoládové brownies original recept
čokoládové brownies recept

Príjemné maškrtenie 😊!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.