Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Neodolateľný figový cheesecake s balzamikovou glazúrou

90 min
20 ks
figový cheesecake

Potrebujeme: 

  • Na korpus:
  • 200 g celozrnných BeBe keksov
  • 80 g masla
  • 1 lyžicu javorového sirupu, nemusí byť
  • --
  • Náplň:
  • 200 g ricotty
  • 100 g trstinového cukru
  • 400 g gréckeho bieleho jogurtu
  • 3 vajíčka
  • 80 g hladkej špaldovej múky
  • 150 g figového džemu (môžeme použiť aj iný kyslejší džem)
  • --
  • Balzamiková glazúra:
  • 150 ml balzamikového octu
  • 50 ml červeného vína alebo vody
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • --
  • Na ozdobu:
  • 1 hrsť nasekaných lieskových orechov
  • čerstvé figy
figový cheesecake

Tento dezert sa zdá na prípravu trošku náročný, ale verte, že to nie je také zlé a pripraviť ho naozaj stojí za to. Sladkokyslá chuť jogurtovej zmesi v kombinácii s figami je neskutočná a ocenia ju aj vaši priatelia.

Jak na to?

1

V mixéri rozmixujeme keksy najemno.

2

Pridáme sirup a rozpustené maslo a spojíme. Takto pripravený korpus roztlačíme na dno pripravenej formy a dáme chladiť.

3

Kým sa korpus chladí, pripravíme si náplň.

4

Do misy vložíme ricottu s trstinovým cukrom, ktorý sme v mixéri rozmixovali na jemnejšie.

5

Pridáme biely jogurt, vajíčka a vymiešame dohladka.

6

Nakoniec pridáme múku a jemne zapracujeme do hladkej hmoty.

7

Vychladnutý korpus vyberieme z chladničky a potrieme figovým džemom.

8

Do takto pripravenej formy vylejeme jogurtovú zmes, rovnomerne rozotrieme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 ˚C. Pečieme cca 50 minút.

9

Kým sa cheesecake pečie, pripravíme si balzamikovú glazúru.

10

Na panvicu s nepriľnavým povrchom dáme suroviny a privedieme do varu.

11

Za stáleho miešania redukujeme na požadovanú hustotu. Musíme počítať s tým, že redukcia po vychladnutí ešte viac stuhne.

12

Na druhú panvicu dáme nasekané lieskové orechy, chvíľku opečieme a zalejeme polovicou redukcie. Premiešame a odstavíme zo zdroja tepla.

13

Po upečení necháme cheesecake pomaly vychladnúť. Vrch polejeme redukciou a ozdobíme orechmi a nakrájanými figami.

Výživové hodnoty na 1 ks (cca 85 g):

411 kcal

1727 kJ

T:

9 g

B:

4 g

S:

30 g

V:

0 g

Príjemné maškrtenie 😊.

Doplň svoje recepty našou zdravou Fitnutkou. V našom e-shope na teba čaká hneď v troch príchutiach. Ktorá bude tvoja obľúbená?

fitnutka
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.