Tento dezert sa zdá na prípravu trošku náročný, ale verte, že to nie je také zlé a pripraviť ho naozaj stojí za to. Sladkokyslá chuť jogurtovej zmesi v kombinácii s figami je neskutočná a ocenia ju aj vaši priatelia.
Jak na to?
1
V mixéri rozmixujeme keksy najemno.
2
Pridáme sirup a rozpustené maslo a spojíme. Takto pripravený korpus roztlačíme na dno pripravenej formy a dáme chladiť.
3
Kým sa korpus chladí, pripravíme si náplň.
4
Do misy vložíme ricottu s trstinovým cukrom, ktorý sme v mixéri rozmixovali na jemnejšie.
5
Pridáme biely jogurt, vajíčka a vymiešame dohladka.
6
Nakoniec pridáme múku a jemne zapracujeme do hladkej hmoty.
7
Vychladnutý korpus vyberieme z chladničky a potrieme figovým džemom.
8
Do takto pripravenej formy vylejeme jogurtovú zmes, rovnomerne rozotrieme a vložíme do vyhriatej rúry na 180 ˚C. Pečieme cca 50 minút.
9
Kým sa cheesecake pečie, pripravíme si balzamikovú glazúru.
10
Na panvicu s nepriľnavým povrchom dáme suroviny a privedieme do varu.
11
Za stáleho miešania redukujeme na požadovanú hustotu. Musíme počítať s tým, že redukcia po vychladnutí ešte viac stuhne.
12
Na druhú panvicu dáme nasekané lieskové orechy, chvíľku opečieme a zalejeme polovicou redukcie. Premiešame a odstavíme zo zdroja tepla.
13
Po upečení necháme cheesecake pomaly vychladnúť. Vrch polejeme redukciou a ozdobíme orechmi a nakrájanými figami.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 85 g):
411 kcal
1727 kJ
T:
9 g
B:
4 g
S:
30 g
V:
0 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Doplň svoje recepty našou zdravou Fitnutkou. V našom e-shope na teba čaká hneď v troch príchutiach. Ktorá bude tvoja obľúbená?
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.