Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 250 g hladkej špaldovej múky
- 2 vajíčka
- 600 ml ovseného mlieka
- 1 lyžicu ghee masla
Na náplň:
- 100 g nízkotučného tvarohu bez hrudiek
- 100 g lučiny
- 2 lyžice marhuľového džemu bez pridaného cukru
- 50 g vlašských orechov nakrájaných na drobno
- 1 lyžicu domáceho medu (voliteľné)
- 5 marhúľ nakrájaných na kocky
- 5 lístkov mäty nasekaných na drobno + zopár na ozdobu
Ako budeme postupovať?
2. Na panvičke rozpustíme ghee maslo a nalejeme na ňu cesto na palacinky v tenkej vrstve. Opekáme do zlatista z každej strany.
3. Tvaroh, lučinu, džem a oriešky spolu vymiešame na hladký krém. Ak by bola náplň málo sladká, môžeme pridať med.
4. Palacinky naplníme tvarohovou náplňou a ozdobíme nakrájanými marhuľami a mätou.
Tip: Ak doma nemáš marhule, nevadí. Použi maliny, jahody alebo čučoriedky 😊.
Viac skvelých receptov nielen na víkendové raňajky nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Aj toto sú ďalšie skvelé recepty s marhuľami:
Šalát Caprese trochu inak! Nahraď paradajky marhuľami, tá chuť ťa príjemne prekvapí!
Recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s marhuľami
Čo na raňajky? Vynikajúca quinoa kaša s marhuľami
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!