Čas prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na cca 8 porcií?
- 2 banány
- 2 vajíčka
- 50 g jablkového pyré
- 100 g makovej múky
- 20 g mandľovej múky
- štipku morskej/himalájskej soli
- kokosový olej na potretie plechu
- 150 g hrudkovitého tvarohu
- 1 lyžicu domáceho medu
- 300 g odkôstkovaných višní
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme makovú a mandľovú múku a sneh vyšľahaný z bielkov a zo štipky soli.
3. Okrúhly plech na pečenie s priemerom 26 cm potrieme troškou kokosového oleja a vylejeme naň cesto. Cesto by malo byť hladké, nie príliš riedke, malo by sa dať pekne rozotrieť vareškou. Ak by sa zdalo husté, pridáme ešte trochu jablkového pyré, hustota záleží na veľkosti vajec a banánov.
4. Tvaroh vymiešame s medom a lyžicou ho nanesieme na cesto. Môžeme ho jemne rozotrieť a zatlačiť do cesta.
5. Na vrch poukladáme višne a koláčik dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 ˚C.
6. Pečieme približne 30 minút. Po upečení ho necháme úplne vychladnúť a až tak krájame. Veľmi dobrý je aj na druhý deň, vybratý z chladničky.
Tip: Ak by sme chceli sladšie cesto, môžeme pridať lyžicu, dve kokosového cukru. Namiesto makovej múky môžeme použiť aj mletý mak. Tiež môžeme experimentovať aj s ovocím, akékoľvek bobuľové ovocie sa sem hodí skvelo.
Skvelé recepty aj na zdravé dezerty nájdeš v našich knihách:
Odporúčame do tvojej pozornosti aj tieto recepty:
RAW višňová torta
Hriešne dobrá Mon Cheri – zdravá bonboniéra
Lahodné čerešňovo-kokosové crumble: tip na fit raňajky aj skvelý dezert
Čo urobiť s čerešňami? Ozdob nimi hrianky a priprav chutné jednoduché pohostenie pre návštevy
Neodolateľne dobré raňajky aj desiata: Čerešňový chia puding
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov