Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Hriešne dobrá Mon Cheri – zdravá bonboniéra?

Hriešne dobrá Mon Cheri – zdravá bonboniéra

Vytlačiť

Tiež ťa niekedy naháňa mlsná? Sú chvíle, keď mám čo robiť, aby som pokušeniu odolala. Vybrať si však vhodnú sladkosť je niekedy problém. Sladkosti obsahujú často stužené rastlinné tuky, veľa cukru, alebo prídavné látky, ktoré náš organizmus vôbec nepotrebuje. Ak do sladkého pridáme napríklad kakaové bôby, bude aj zdraviu prospešné. Kakaové bôby sa považujú za superpotravinu. Obsahujú množstvo antioxidantov, minerálov, majú množstvo zdravotných účinkov a dodávajú energiu.

Doba prípravy: 1 hodina vrátane tuhnutia

Čo budeme potrebovať na 25 kúskov?

  • 13 ks čerešní (príp. višní)
  • 1 dl rumu (voliteľné)
  • 150 g trstinového cukru (príp. kokosového)
  • 3 lyžice lyžice drvených kakaových bôbov
  • 150 g extra panenského kokosového oleja
  • 50 g kvalitného kakaa
  • 1 bio vanilkový puding

Ako budeme postupovať?

1. Čerešne vykôstkujeme, rozdelíme na polovicu a namočíme do rumu na cca 2 hodiny. Ak nemáš rada rum, alebo chceš cukríky dať aj deťom, namáčať ich nemusíš.

2. Cukor vložíme do mixéra a rozmixujeme ho, aby bol jemnejší. To isté urobíme aj s kakaovými bôbami.

3. Kokosový olej dáme do misky, ktorú vložíme do horúcej vody a roztopíme ho.

4. Pridáme kakao, cukor, vanilkový puding a rozmixované kakaové bôby.

5. Celú zmes dobre premiešame. Formu na ľad o veľkosti kociek 3,5 x 2,5 cm opláchneme vodou a lyžicou plníme jednotlivé kocky do 1/3.

6. Vložíme na 10 minút do mrazničky. Keď je čokoláda stuhnutá vyberieme ju z mrazničky do každej kocky vložíme namarinovanú polovicu čerešne a zalejeme ju čokoládou až po okraj.

7. Takto vyplnenú formu vložíme do mrazničky na cca 20 minút. Po stuhnutí vyberieme a cukríky vyklopíme na tanier.

8. Ak máme iba jednu formu na ľad, pre viac bonbónov bude potrebné celý postup znova zopakovať.

9. Keďže sa kokosový olej rozpúšťa pri teplote 25 °C, bonbóny uschovajme do chladničky.

 

Tip: Ak nemáš formu na ľad, urob si zo zmesi napríklad tabličkovú čokoládu. A to tak, že čerešne primiešaj rovno do čokoládovej zmesi a vylej to do formy.

 

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
430 kJ

102 kcal

7 g 8 g 0,6 g

bonboniera

 

recept na domacu bonbonieru

 

dezert

 Prajem i príjemne zažehnanie chuti na niečo sladké. S týmito bonbónmi to pôjde raz dva, budú ti stačiť  maximálne 2 kúsky, uvidíš. ;-)

 

Ďalšie skvelé sladké maškrty nájdeš aj v našej novej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

Ďalšie tipy na sladkosti s čerešňami či čokoládou:

Ľahký čerešňový koláčik

Tvarohovo-maková torta s čerešňami bez pečenia

Čokoládovo-mätové kocky bez múky

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 14/07/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Vytlačiť

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe

Najčítanejšie články za 30 dní

×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.