Poké misky sú počas týchto letných dní na nezaplatenie. Dokážeme si ich prispôsobiť podľa vlastnej chuti a super na nich je to, že vieme použiť všetko, čo doma v chladničke nájdeme. Zapojíme trocha fantázie a za pár minút dokážeme vykúzliť výborné, chutné a aj zdravé jedlo lahodiace nielen oku.
Ako na to?
1
Uvaríme si ryžu.
2
Pripravíme marinádu na kuracie mäso z olivového oleja a korenia fajita. Mäso v nej necháme pár minút.
3
Medzičasom si na panvici rozohrejeme olivový olej a kuracie mäsko v nej opražíme domäkka.
4
Pripravíme si misku, v ktorej chceme hotové jedlo servírovať. Na spodok uložíme ryžu, na ňu naukladáme polníček, nakrájanú papriku všetkých farieb, nadrobno nakrájanú červenú cibuľku, na polovicu prekrojené cherry paradajky a na kúsky nakrájané avokádo.
5
Na vrch pridáme kuracie mäsko. Posypeme opraženou cibuľkou a dochutíme podľa potreby.
Tip: Môžeme podávať teplé alebo studené. Takisto odporúčame omáčku Taco alebo omáčku čili.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
751 kcal
3157 kJ
T:
24 g
B:
32 g
S:
100 g
V:
8 g
Dobrú chuť 😊.
Zdravý jedálniček si môžeš vyskladať aj podľa receptov z našich kuchárskych kníh:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.