V letných horúčavách nám veľmi ťažké jedlá nechutia. Ak máš rada spojenie slanej chuti so sladkou, vyskúšaj toto ľahké carpaccio z melóna. Svieže a šťavnaté spríjemní horúci deň alebo večer.
Ako na to?
1
Melóny rozkrojíme na polovicu.
2
Vyberieme lyžicou semená a ošúpeme.
3
Každú polovicu melóna nakrájame na úplne jemné plátky.
4
Plátky poukladáme na taniere.
5
Posypeme nakrájanými olivami, syrom a petržlenovou vňaťou.
6
Zalejeme zálievkou z medu, olivového oleja a štipky soli.
7
Nakoniec ešte pokvapkáme šťavou z limetky.
Dobrú chuť :-)!
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš recepty na šaláty a iné (nielen) letné recepty:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.