Doba prípravy: 50 minút + chladenie
Čo budeme potrebovať na cca 30 ks?
- 100 g špaldovej hladkej bielej múky
- 80 g špaldovej celozrnnej múky
- 70 g mandľovej múky
- 50 g kokosového cukru
- 1 lyžičku mletej škorice
- 150 g kvalitného masla
- domáci džem na zlepovanie (my sme mali z lesného ovocia, ale skvelý je i ríbezľový), prípadne mandľové maslo, ktoré je tiež vhodné namiesto džemu
Ako budeme postupovať?
2. Cesto rozvaľkáme, vykrajujeme požadované tvary po pároch, kde v jednom vykrojíme v strede dieru.
3. Pečieme asi 10-12 minút pri 180°C, ale treba to sledovať – každá rúra pečie inak.
4. Počkáme, kým koláčiky trošku vychladnú, až potom ich vyberieme z plechu. Horúce by sa mohli rozsypať.
5. Po vychladnutí zlepujeme džemom prípadne mandľovým maslom alebo variáciou.
Tip: Zlepovať koláčiky môžeme aj čokoládovou náplňou. V kastróliku rozpustíme polovicu horkej čokolády s troškou šľahačkovej smotany a mierne vychladnutou čokoládou plníme koláčiky.
Recepty pre deti od 2 rokov, ale aj pre tie mladšie nájdeš aj v našej najnovšej knihe Zdraví papkáči:
A čo ďalšie môžeš pripraviť na Vianoce aj pre deti?
Bezlepkové kokosky s čokoládou
MEGA dobré škoricovo-jablkové tyčinky
2x zdravé a rýchle vianočné sušienky
Čokoládové a fit datľové vianočné guľky aj pre deti
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.