Vaječný recept je ideálny na sýte raňajky, ľahký obed alebo večeru. Mám rada „pekáčové“ recepty, pretože sú jednoduché na prípravu. Toto vegetariánske jedlo je výdatné, sýte a plné chuti. Ideálny spôsob, ako začať deň! Ak je čas prípravy na raňajky dlhší, pokojne zvoľ tento recept na večeru. Nezabudni podávať s čerstvým pečivom a ideálne aj kopou čerstvej zeleniny.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 176 ˚C. Pekáč vymažeme olivovým olejom.
2
V panvici si zohrejme olivový olej a dozlata opečieme cibuľu nakrájanú na kocky.
3
Pridáme nakrájané huby a dusíme 5 minút.
4
Pridáme špenát a dusíme, kým nestratí svoj objem, asi 2-3 minúty. Jemne osolíme a okoreníme.
5
Zeleninovú zmes premiestnime do pekáča a rovnomerne rozložíme. Na zeleninu rozdrobíme syr fetu.
6
Vo veľkej miske vyšľaháme vajíčka a mlieko. Dochutíme soľou a čiernym korením, podľa chuti. Nalejeme vaječnú zmes na zeleninu a syr.
7
Pečieme 30 až 40 minút alebo kým vajíčka nestuhnú a nebudú po okrajoch mierne zlatisté.
8
Vyberieme z rúry a necháme 5 minút vychladnúť. Ozdobíme nasekanou pažítkou. Nakrájame na štvorce a podávame teplé s obľúbeným pečivom a zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
357 kcal
1500 kJ
T:
23 g
B:
25 g
S:
11 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Poď pracovať na svojej premene. Nauč sa kopec nových zdravých receptov, nové informácie o stravovaní, začni pravidelne cvičiť. S tým všetkým a ešte omnoho viac ti pomôžeme vo Výzve do plaviek 2022:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz