Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Raňajková tortila so špenátom, s avokádom a vajíčkom

20 min
4 porcie
zdravé raňajky

Potrebujeme: 

  • 1 lyžicu olivového oleja (príp. masla)
  • 4 vajíčka
  • ½ šálky strúhaného syra čedar
  • 1 avokádo
  • 4 celozrnné tortily strednej veľkosti
  • ľubovoľnú štipľavú omáčku, salsu, kečup podľa chuti
  • 1 šálku čerstvých špenátových listov
  • soľ podľa chuti
zdravé raňajky

Začni svoj deň tortilami s vajíčkami, avokádom a so špenátom. Veľa bielkovín a chuťový zážitok si môžeš dopriať aj na večeru či obed. A nemusíš čakať ani na víkend, aby si si užila kráľovské raňajky. Tento recept je dostatočne rýchly a ľahký na to, aby si ho vychutnala pokojne aj cez týždeň.

Ako na to?

1

V panvici si zohrejeme olivový olej a urobíme praženicu. Odložíme.

2

Všetky ingrediencie si vopred pripravíme, t. j. syr si nastrúhame, avokádo nakrájame.

3

Zohrejeme stredne veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu. Položíme na ňu 1 tortilu a na polovicu vrstvíme nastrúhaný syr, praženicu, omáčku, avokádo a špenát.

4

Preložíme druhou stranou tortily a vytvoríme polkruh. Naberačkou stlačíme, kým sa syr neroztaví, aby sa tortila uzavrela. Keď je spodok zlatohnedý, otočíme ju.

5

Takto postupujeme pri zvyšných troch. Hotovú tortilu podávame čistú alebo s obľúbeným šalátom, zeleninou či dresingom.

Tip: Krása tortíl je v tom, že môžete suroviny buď kombinovať, alebo nahradzovať podľa toho, aké ingrediencie máte alebo preferujete. Nemáte čedar? Žiadny problém – vyskúšajte radšej syr feta alebo údenú goudu. Chcete vynechať lepok? Použite kukuričné tortily. Podľa svojej chuti kombinujte rôzne omáčky či prílohy.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

425 kcal

1787 kJ

T:

25 g

B:

19 g

S:

30 g

V:

4 g

slane ranajky
zdrave slane ranajky

Dobrú chuť :-)!

Nápady na zdravé raňajky a množstvo ďalšej fit inšpirácie nájdeš aj v našich knihách:

zdrave recepty na ranajky
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.