Začni svoj deň tortilami s vajíčkami, avokádom a so špenátom. Veľa bielkovín a chuťový zážitok si môžeš dopriať aj na večeru či obed. A nemusíš čakať ani na víkend, aby si si užila kráľovské raňajky. Tento recept je dostatočne rýchly a ľahký na to, aby si ho vychutnala pokojne aj cez týždeň.
Ako na to?
1
V panvici si zohrejeme olivový olej a urobíme praženicu. Odložíme.
2
Všetky ingrediencie si vopred pripravíme, t. j. syr si nastrúhame, avokádo nakrájame.
3
Zohrejeme stredne veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu. Položíme na ňu 1 tortilu a na polovicu vrstvíme nastrúhaný syr, praženicu, omáčku, avokádo a špenát.
4
Preložíme druhou stranou tortily a vytvoríme polkruh. Naberačkou stlačíme, kým sa syr neroztaví, aby sa tortila uzavrela. Keď je spodok zlatohnedý, otočíme ju.
5
Takto postupujeme pri zvyšných troch. Hotovú tortilu podávame čistú alebo s obľúbeným šalátom, zeleninou či dresingom.
Tip: Krása tortíl je v tom, že môžete suroviny buď kombinovať, alebo nahradzovať podľa toho, aké ingrediencie máte alebo preferujete. Nemáte čedar? Žiadny problém – vyskúšajte radšej syr feta alebo údenú goudu. Chcete vynechať lepok? Použite kukuričné tortily. Podľa svojej chuti kombinujte rôzne omáčky či prílohy.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
425 kcal
1787 kJ
T:
25 g
B:
19 g
S:
30 g
V:
4 g
Dobrú chuť :-)!
Nápady na zdravé raňajky a množstvo ďalšej fit inšpirácie nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz