Sezóna cukety je v plnom prúde, ak nevieš, čo s ňou, mám pre teba recept na chutný, jemný a neuveriteľne všestranný cuketový chlebík.
Môžeš ho vychutnať so šalátom, s obľúbenou nátierkou, tvarohom, hodí sa na grilovačku alebo si ho priprav ako sendvič či podávaj k polievke. Môžeš si ho zabaliť so sebou na výlet, k vode a vychutnať ho ako snack. Je taký jemný, že si ho zamilujú aj deti.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C. Formu na chlieb vyložíme papierom na pečenie.
2
Cuketu nastrúhame najemno a vyžmýkame z nej čo najviac šťavy. Ja to robím pomocou papierových utierok.
3
V strednej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a cesnakový prášok (voliteľné).
4
Do inej misky dáme olej, pridáme vajíčka, jedno po druhom, a miešame, kým sa úplne nespoja.
5
Pridáme suchú zmes v dvoch častiach, striedavo so smotanou. Miešame 2 až 3 minúty, kým nie je cesto úplne premiešané a elastické. Pri miešaní zhustne. Potom pridáme cuketu a opäť premiešame.
6
Rovnomerne ho rozložíme do formy a na vrch naukladáme nakrájané paradajky a bylinky, ja som použila oregano.
7
Pečieme 50 – 60 minút, kým vrch nie je chrumkavý a zlatistý.
8
Pred vybraním a odstránením papiera na pečenie nechajte 15 minút vychladnúť. Pred krájaním nechajte chlebík vychladnúť úplne.
Výživové hodnoty na 1 ks:
147 kcal
618 kJ
T:
9 g
B:
5 g
S:
11 g
V:
2 g
Prajem dobrú chuť 😊.
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz