Koniec roka sa blíži. Pokiaľ je to možné, určite si posedíme v menšom kruhu priateľov alebo rodiny. Moji rodičia kupovali na takúto príležitosť vždy krekry. Najradšej som mala tie v tvare rybičiek. Bohužiaľ, boli plné konzervantov a zbytočných prídavných látok. Preto som si vymyslela vlastné rybičky, ktoré chutia oveľa lepšie. Prajem vám krásne prežitie posledných hodín v tomto roku. A verme, že ten budúci bude o niečo lepší 😊.
Ako na to?
1
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote.
2
Nastrúhame ho do misky a pridáme k nemu všetky zvyšné ingrediencie.
3
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút odstáť.
4
Keď je cesto odležané, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na cca 3 mm.
5
Z cesta vykrajujeme rybičky alebo rôzne tvary.
6
Takto vykrojené rybičky ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
7
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme cca 10 minút.
Tip: Ak nemáme rybičkovú formičku, môžeme vykrajovať akýkoľvek tvar. Vždy však vykrajujeme menšie tvary.
Výživové hodnoty na 1 ks:
23 kcal
99 kJ
T:
2 g
B:
0.5 g
S:
2 g
V:
0.5 g
Príjemné chrumkanie :-)!
Uži si ešte záver roka, v tom novom ťa čakáme v Novoročnej výzve 2023. Začíname 9. januára:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.