Všetci vieme, že kyslá kapusta je výborným zdrojom vitamínu C. Samozrejme, pokiaľ ju konzumujeme v surovom stave. Výborne sa však hodí aj ako súčasť rôznych jedál. Ja som ju teraz použila do slaných tyčiniek. Chuť vás určite prekvapí.
Ako na to?
1
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s nakrájanou kyslou kapustou, ktorú sme zbavili tekutiny.
2
Restujeme do zlatista a necháme vychladnúť.
3
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ.
4
Pridáme kyslú smotanu, zmäknuté maslo a vychladnutú kapustu.
5
Vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 minút odležať.
6
Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na cca 3-4 mm a ostrým nožom krájame tyčinky.
7
Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
8
Potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme nasekanými orechmi.
9
Takto pripravené tyčinky vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme cca 20 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
27 kcal
115 kJ
T:
2 g
B:
0.5 g
S:
3 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Recepty na slané snacky nájdeš v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II aj III:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.