Kombinácia tvarohu a lesných plodov je dokonalá. Tieto moravské koláče si môžeš spraviť kedykoľvek bez plánovania, keďže nemusíš čakať na vykysnutie cesta 😊.
Potešíš nimi celú rodinku a môžeš si ich so sebou pribaliť aj na výlet.
Ako na to?
1
Najprv si pripravíme cesto. Do väčšej misky dáme všetky suché ingrediencie a premiešame vareškou.
2
Následne pridáme teplé mlieko, zmäknuté maslo, vajíčka a jogurt a rukami vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste len na chvíľu, kým nevymiešame zo všetkých surovín tvarohovú náplň.
3
Z cesta potom vykrajujeme pomocou pohára kolieska, na ktoré dáme tvarohovú náplň a pol lyžičky džemu do stredu.
4
Dozdobíme bobuľovým ovocím. Ak použiješ zamrznuté ovocie, môžeš ho dať hneď pred pečením, a ak čerstvé, odporúčam len pár minút predtým, než vyberieš hotové koláče z rúry.
5
Moravské koláče pečieme pri 170 °C dozlata. To už budú v celej kuchyni krásne voňať 😊.
Výživové hodnoty na 1 ks:
180 kcal
757 kJ
T:
5 g
B:
9 g
S:
24 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Dopraj si sladké raňajky v podobe našich raňajkových kaší. Sú lahodné, plné živín a zaručene si po jednej budeš chcieť spraviť aj druhú.
Od mala zbožňujem pohyb, pozitíve veci, čas strávený v prírode a smiech. Rada tvorím originály, dolaďujem detaily a neskutočne relaxujem pri kreatívnych veciach. Milujem fotenie a foodstyling. Keď to, na čom si pochutíme, lahodí aj našim očiam. Najvzácnejší je pre mňa čas s mojou rodinkou a napĺňa ma aj keď naservírujem na stôl niečo špeciálne. Odkedy som maminou, uprednostňujem zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budem sa tešiť, ak Ťa mojimi príspevkami inšpirujem. 😊