Kto vraví, že si nemôžeme užiť trochu exotiky aj nastudeno?
Máš rada čínske ryžové rezance? Arašidové maslo? Sójovú omáčku? A čo tak spojiť všetky tieto chute dokopy a pripraviť si v týchto horúčavách studené čínske rezance s chrumkavou zeleninou a tofu?
Ako na to?
1
Ako prvé si zalejeme čínske ryžové rezance vriacou vodou.
2
Kým nám zmäknú, očistíme si mrkvu a nakrájame ju na tenké pásiky. (Pokojne môžete použiť aj strúhadlo na syr.)
3
Uhorku a tofu si tiež nakrájame na tenké pásiky.
4
Jarnú cibuľku a arašidy si nasekáme nadrobno.
5
Rezance scedíme. Do misky k nim pridáme všetky suroviny a polejeme sójovou omáčkou. Všetko spolu premiešame.
6
Navrch dáme arašidové maslo a opäť premiešame. Posypeme sezamovými semienkami a podávame ako studený rezancový šalát.
Dobrú chuť :-)!
Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kapitoly s receptami na šalát či cestoviny. A samozrejme aj množstvo ďalších inšpirácií:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.