Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Vynikajúce ryžové rezance s cuketovým pestom vhodné aj pre bezlepkáčov!

Myslím si, že každá z nás, ktorá chodí v poobedňajších hodinách cvičiť, rieši otázku "Čo jesť na obed?". Hlavne tak, aby sme podali dobrý výkon a jedlo nezaťažilo náš žalúdok. Pripravila som pre teba tento jednoduchý recept, ktorý je naozaj hotový za pár minút. Naviac ryžové rezance sú bezlepkové, takže si na nich pochutia aj tí, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu :-).

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?


  • 400 g ryžových rezancov

  • 350 g cukety

  • 100 ml olivového oleja

  • 50 g slnečnicových semienok

  • 2 strúčiky cesnaku

  • štipku himalájskej soli

  • 50 g syra Grana Padano


Ako budeme postupovať?

1. Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu.
2. Cuketu dobre umyjeme, nakrájame na kocky a vložíme do mixéra.
3. Pridáme olej, slnečnicové semienka, ošúpaný cesnak a dochutíme soľou.
4. Všetky suroviny vymixujeme spolu do hladka a primiešame na jemno nastrúhaný syr.
5. Na panvicu kvapneme trocha olivového oleja, pridáme rezance a chvíľu ich prehrejeme.
6. Pridáme cuketové pesto, premiešame a môžeme podávať.
ryzove rezance s pestom
 
ryzove rezance s pestom
Dúfam, že ti tieto ryžové rezance budú chutiť rovnako ako mne! Prajem ti dobrú chuť :-).
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 250 g)















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkoviny
2046 kJ
487 kcal
23 g23 g8 g
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.