Nevieš, čo pripraviť na obed, a zároveň máš málo času?
Toto krémové „rizotko“ plné chuti je ideálna voľba, zasýti ťa a je pripravené naozaj veľmi rýchlo.
Dá sa jesť teplé i studené, a preto je skvelé aj na cesty. 😊
Ako na to?
1
Pšeno umyjeme a vložíme do hrnca s dvojnásobkom vody.
2
Zároveň si na panvičku dáme opekať cícer nachrumkavo.
3
Kým sa pšeno a cícer pripravujú, nakrájame si paradajky na polovicu, balkánsky syr a kuraciu šunku na menšie kocky.
4
Do teplého uvareného pšena vmiešame syr, šunku a paradajky.
5
Na záver pridáme cícer a dochutíme soľou a korením.
TIP: Môžeš si ho dochutiť čerstvou petržlenovou vňatkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
392 kcal
1646 kJ
T:
12 g
B:
24 g
S:
46 g
V:
4 g
Dobrú chuť! 😊
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!