Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodné pečené kuracie stehná s omáčkou z horčice a datlí

50 min
4 porcie
pečené kuracie stehná

Potrebujeme: 

  • NA DATĽOVO-HORČICOVÚ OMÁČKU (LULI CHEF MIDI alebo mixér)
  • 1 šálku vykôstkovaných sušených datlí
  • 3 lyžice dijonskej horčice (alebo viac podľa chuti)
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • štipku soli
  • vodu – ak varíme v Luli Chefovi Midi, tak medzi rysky Min a Max, ak v mixéri, tak cca 200-250 ml (množstvo závisí od konzistencie, či chceme omáčku hustejšiu alebo redšiu)
  • --
  • NA STEHNÁ
  • 6 zemiakov
  • 6 ks mrkvy
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku soli
  • 1 hlávku brokolice
  • 1 cuketu
  • 6 – 9 kuracích stehien (záleží na veľkosti, ja som mala 9 menších)
  • 250 g cherry paradajok
pečené kuracie stehná

Zapečené kuracie stehná sú jednoduché na prípravu a je to skvelý a chutný recept, ktorý poteší celý rodinu. Sladká horčicová omáčka je vyrobená z datlí. Prosím, ešte neutekajte a dajte tomu šancu. Sama som bola prekvapená chuťou. Datľovo-horčicová omáčka chutí sladko s medovým nádychom. Je fakt taká dobrá, že sa po nej u nás doma len tak zaprášilo.

Aké je kuracie mäso s datľovo-horčicovou omáčkou

  • Lahodné ako akékoľvek kuracie mäso s medovo-horčicovou omáčkou, ktoré ste kedy jedli.
  • Pridanie sušených datlí dáva tejto omáčke viac prirodzenej sladkosti.
  • Omáčka je vhodná aj ako dip ku grilovanej zelenine, mäsu, na toasty, tortily, do sendvičov...

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 215 ˚C.

2

Datle dáme do misky a zalejeme horúcou vodou.

3

Zemiaky nakrájané na kocky a mrkvu nakrájanú na hrubšie kolieska dáme na pekáč, polejeme olivovým olejom, osolíme a pečieme 10 minút.

4

Pripravíme si omáčku. Ak použijeme Luli Chef Midi, do nádoby vložíme datle, pridáme horčicu, olej, štipku soli a zalejeme vodou medzi rysky Min a Max. Zapneme 2-minútový program SMOOTHIE.

5

Ak robíme omáčku s mixérom alebo tým ponorným, vodu budeme pridávať postupne počas mixovania. Pri takomto mixovaní si môžeme upraviť konzistenciu podľa seba. Omáčku som však robila iba v Luli Chefovi Midi, takže neviem povedať, aká bude konzistencia pri použití mixéra, ale malo by to byť podobné. Konzistencia je hladká, jemne hustá ako horčica.

6

Keď sa už zemiaky pečú 10 minút, pridáme tam brokolicu rozdelenú na väčšie ružičky, cuketu nakrájanú na hrubšie polmesiačiky a premiešame, aby sa obalili v oleji. Stehná potrieme omáčkou z oboch strán a dáme k zelenine na pekáč.

7

Po 20 minútach pečenia pridáme paradajky a stehná ešte raz potrieme omáčkou. Pečieme ešte 10 minút alebo kým nie sú stehná upečené.

8

Keď je všetko upečené, podávame s čerstvými bylinkami a so zvyšnou omáčkou. Tú, ktorá nám ešte ostane, skladujeme v chladničke.

najlepsie pecene kuracie stehna

Dobrú chuť 😊.

Dopraj svojmu telu nielen chutnú a vyváženú stravu ale tiež kvalitný pohyb. Poď makať na svojom tele spolu s nami a buď fit a šťastnú celý život.

cvičenie doma pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.