Zapečené kuracie stehná sú jednoduché na prípravu a je to skvelý a chutný recept, ktorý poteší celý rodinu. Sladká horčicová omáčka je vyrobená z datlí. Prosím, ešte neutekajte a dajte tomu šancu. Sama som bola prekvapená chuťou. Datľovo-horčicová omáčka chutí sladko s medovým nádychom. Je fakt taká dobrá, že sa po nej u nás doma len tak zaprášilo.
Aké je kuracie mäso s datľovo-horčicovou omáčkou
- Lahodné ako akékoľvek kuracie mäso s medovo-horčicovou omáčkou, ktoré ste kedy jedli.
- Pridanie sušených datlí dáva tejto omáčke viac prirodzenej sladkosti.
- Omáčka je vhodná aj ako dip ku grilovanej zelenine, mäsu, na toasty, tortily, do sendvičov...
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 215 ˚C.
2
Datle dáme do misky a zalejeme horúcou vodou.
3
Zemiaky nakrájané na kocky a mrkvu nakrájanú na hrubšie kolieska dáme na pekáč, polejeme olivovým olejom, osolíme a pečieme 10 minút.
4
Pripravíme si omáčku. Ak použijeme Luli Chef Midi, do nádoby vložíme datle, pridáme horčicu, olej, štipku soli a zalejeme vodou medzi rysky Min a Max. Zapneme 2-minútový program SMOOTHIE.
5
Ak robíme omáčku s mixérom alebo tým ponorným, vodu budeme pridávať postupne počas mixovania. Pri takomto mixovaní si môžeme upraviť konzistenciu podľa seba. Omáčku som však robila iba v Luli Chefovi Midi, takže neviem povedať, aká bude konzistencia pri použití mixéra, ale malo by to byť podobné. Konzistencia je hladká, jemne hustá ako horčica.
6
Keď sa už zemiaky pečú 10 minút, pridáme tam brokolicu rozdelenú na väčšie ružičky, cuketu nakrájanú na hrubšie polmesiačiky a premiešame, aby sa obalili v oleji. Stehná potrieme omáčkou z oboch strán a dáme k zelenine na pekáč.
7
Po 20 minútach pečenia pridáme paradajky a stehná ešte raz potrieme omáčkou. Pečieme ešte 10 minút alebo kým nie sú stehná upečené.
8
Keď je všetko upečené, podávame s čerstvými bylinkami a so zvyšnou omáčkou. Tú, ktorá nám ešte ostane, skladujeme v chladničke.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
640 kcal
2678 kJ
T:
32 g
B:
35 g
S:
45.5 g
V:
11.7 g
Dobrú chuť 😊.
Dopraj svojmu telu nielen chutnú a vyváženú stravu ale tiež kvalitný pohyb. Poď makať na svojom tele spolu s nami a buď fit a šťastnú celý život.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz