Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodná hubová zmes so špenátom na hrianky

10 min
2 porcie
hubova zmes na hrianky

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 6 stredne veľkých šampiňónov (alebo pokojne viac)
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky alebo štipľavej papriky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžičku balzamikového octu
  • 1 lyžičku sójovej omáčky
  • 4 krajce obľúbeného chleba
  • 100 g tvaroh, Lučinu, skyr, žervé alebo jogurt
hubova zmes na hrianky

Tieto hrianky s karamelizovanou cibuľou a balzamikom sú mojím tipom na zaujímavé a chutné raňajky, večeru alebo pohostenie. Zmiešaj trochu cibule, húb, špenátu s balzamikovým octom a so sójovou omáčkou, pridaj zmes na hrianku s tvarohom a máš hotové chutné jedlo.

Ako na to?

1

Olivový olej zohrejeme v panvici na strednom ohni. Pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a opekáme dozlata.

2

Pridáme huby nakrájané na plátky. Opekáme, kým nie sú uvarené a mäkké. Malo by to trvať asi 5 minút. Pridáme špenát a ešte 1 minútku podusíme. Pridáme korenie, soľ, balzamiko a sójovú omáčku. Premiešame a dusíme 1-2 minúty.

3

Hrianky natrieme tvarohom a na to dáme hubovú zmes.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

483 kcal

2029 kJ

T:

21 g

B:

13 g

S:

58 g

V:

6 g

hrianky na ranajky

Prajem dobrú chuť 😊!

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

fitshaker eshop
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.