Toto jedlo na jednej panvici má veľa chutí a obsahuje rôzne koreniny a textúry. Chrumkavý pečený losos dusený v bohatej mierne pikantnej krémovej paradajkovej omáčke.
Lososa pripravíš ľahko a je vážne chutný, najmä ak ho posypeš čerstvými bylinkami alebo klíčkami. Odporúčam podávať k nemu jazmínovú ryžu. Toto krémové jedlo je skvelé na každý týždeň. Bude sa ti páčiť.
Ako na to?
1
Filety z lososa osušíme papierovou utierkou a dochutíme soľou, korením a sladkou paprikou.
2
Zohrejeme olej a 1 lyžicu masla vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote. Pridáme filety z lososa a opekáme asi 3-4 minúty z každej strany. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.
3
Znížime teplotu na nízky stupeň. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a zázvor. Dusíme domäkka 3 minúty. Primiešame rascu, koriander, kurkumu, korenie karí a kajenské korenie. Podlejeme zeleninovým vývarom, dusíme 1 minútu za stáleho miešania.
4
Pridáme paradajkový pretlak, miešame, kým sa zmes nespojí.
5
Pridáme drvené paradajky a nalejeme smotanu. Miešame, aby sa všetko spojilo, privedieme do varu.
6
Pridáme zvyšné maslo a dochutíme soľou podľa vlastnej chuti.
7
Lososa vložíme do omáčky. Dusíme 3 – 5 minút alebo kým nie je losos uvarený a omáčka mierne nezhustne.
8
Servírujeme s čerstvými bylinkami, klíčkami, zeleninou a ryžou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
452 kcal
1897 kJ
T:
29 g
B:
33 g
S:
13 g
V:
1.5 g
Nech ti chutí 😊.
Po takto nadupanom obede dopraj svojmu telu aj kúsok pohybu. Zažiar a uži si ho aj v našej basic kolekcii, ktorú si jednoznačne zamiluješ.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz