Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Ľahký losos v krémovej paradajkovej omáčke hotový do pol hodinky

30 min
4 porcie
losos

Potrebujeme: 

  • 4 filety z lososa bez kože
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • 1 lyžičku sladkej červenej papriky
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu strúhaného zázvoru
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky mletého koriandra
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky korenia karí
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • 50 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 100 g paradajkového pretlaku
  • 1 plechovku drvených paradajok
  • 250 ml smotany na varenie
  • čerstvé bylinky, klíčky na servírovanie
losos

Toto jedlo na jednej panvici má veľa chutí a obsahuje rôzne koreniny a textúry. Chrumkavý pečený losos dusený v bohatej mierne pikantnej krémovej paradajkovej omáčke.

Lososa pripravíš ľahko a je vážne chutný, najmä ak ho posypeš čerstvými bylinkami alebo klíčkami. Odporúčam podávať k nemu jazmínovú ryžu. Toto krémové jedlo je skvelé na každý týždeň. Bude sa ti páčiť.

Ako na to?

1

Filety z lososa osušíme papierovou utierkou a dochutíme soľou, korením a sladkou paprikou.

2

Zohrejeme olej a 1 lyžicu masla vo veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote. Pridáme filety z lososa a opekáme asi 3-4 minúty z každej strany. Vyberieme z panvice a odložíme nabok.

3

Znížime teplotu na nízky stupeň. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a zázvor. Dusíme domäkka 3 minúty. Primiešame rascu, koriander, kurkumu, korenie karí a kajenské korenie. Podlejeme zeleninovým vývarom, dusíme 1 minútu za stáleho miešania.

4

Pridáme paradajkový pretlak, miešame, kým sa zmes nespojí.

5

Pridáme drvené paradajky a nalejeme smotanu. Miešame, aby sa všetko spojilo, privedieme do varu.

6

Pridáme zvyšné maslo a dochutíme soľou podľa vlastnej chuti.

7

Lososa vložíme do omáčky. Dusíme 3 – 5 minút alebo kým nie je losos uvarený a omáčka mierne nezhustne.

8

Servírujeme s čerstvými bylinkami, klíčkami, zeleninou a ryžou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

452 kcal

1897 kJ

T:

29 g

B:

33 g

S:

13 g

V:

1.5 g

losos ryba

Nech ti chutí 😊.

Po takto nadupanom obede dopraj svojmu telu aj kúsok pohybu. Zažiar a uži si ho aj v našej basic kolekcii, ktorú si jednoznačne zamiluješ.

oblecenie na sport
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.