Obed hotový do 30 minút v dnešnej uponáhľanej dobe vždy padne vhod, tak si dnes jeden taký pripravíme. Kuracie soté s edamame fazuľkami a cuketou, do ktorého pridáme aj Fitnutku Kešu & Kokos, chutí skvelo a príprava je veľmi jednoduchá aj pre začiatočníkov v kuchyni.
Ako na to?
1
Cibuľu nakrájame na kocky, mäso na pásiky a cuketu na väčšie kúsky.
2
V panvici si zohrejeme kokosový olej a restujeme cibuľu dozlata. Pridáme k nej mäso a na prudšom stupni restujeme približne 5 minút, aby sa mäso zatiahlo.
3
Mäso poprášime mletou paprikou a kurkumou, osolíme a okoreníme, pridáme edamame fazuľky (môžeme ich vybrať z mrazničky trocha skôr) a restujeme ďalšie 3 minúty. Potom pridáme cuketu a opäť restujeme.
4
Všetko podlejeme zeleninovým vývarom a chvíľku varíme. Následne do omáčky pridáme sójovú smotanu a pár kvapiek citrónovej šťavy.
5
Nakoniec do omáčky primiešame Fitnutku Kešu & Kokos, ktorá nám ju krásne zahustí a dochutí.
Tip: Ako prílohu si môžeme pripraviť kuskus alebo ryžu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
308 kcal
1295 kJ
T:
12 g
B:
40 g
S:
8 g
V:
3 g
Prajem vám dobrú chuť 😊.
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov