Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Šťavnaté kuracie prsia v paradajkovej omáčke a domáca celozrnná tortilla

35 min
4 porcie
kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Potrebujeme: 

  • Na kuracie prsia v paradajkovej omáčke:
  • 400 g kuracích pŕs
  • 1 šalotku (cca 100 g)
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • mletú červenú papriku
  • čierne mleté korenie
  • 100 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru, prípadne vody
  • 1 plechovku (400 g) bio lúpaných paradajok
  • ½ lyžičky horčice
  • himalájsku/morskú soľ
  • 2 lyžičky Fitnutky (arašidy/proteín)
  • čerstvý koriander
  • Na celozrnné tortilly:
  • 300 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • cca 100 ml teplej vody
  • pol lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Dnes si pripravíme toto rýchle jedlo na obed, prípadne večeru, ktoré je nenáročné na suroviny, chutí skvelo a je veľmi jednoduché. K mäsu si môžeme dopriať buď celozrnné tortilly, alebo hocijakú inú obľúbenú prílohu, napríklad quinou, ryžu či bulgur.

Ako na to?

1

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šalotku očistíme a nakrájame na kocky.

2

Zohrejeme olivový olej a restujeme šalotku do sklovita, následne k nej pridáme kuracie prsia a pretlačený cesnak. Všetko premiešame a restujeme na prudšom stupni cca 4-5 minút.

3

Mäso posypeme mletou paprikou a okoreníme ho, chvíľku miešame, potom ho zalejeme vývarom a pridáme aj lúpané paradajky. Pridáme horčicu a mäso takto varíme na strednom stupni cca 10 minút, potom omáčku osolíme.

4

Na konci pridáme arašidovú Fitnutku, ktorá nám omáčku výborne ochutí, ale aj zahustí. Primiešame nasekaný koriander, prípadne inú bylinku, ak nám koriander nechutí. Omáčku ešte chvíľu varíme a odstavíme.

5

Medzitým čo sa nám varí mäso, si pripravíme tortilly, a to tak, že rukou zmiešame všetky suroviny v miske, vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 8 kusov a necháme ich aspoň 5 minút postáť na doske. Cesto je pružné, dobre sa vaľká.

6

Potom jednotlivé časti rozvaľkáme na veľmi tenké placky, cca 1-2 mm, ktoré opekáme na suchej panvici približne 2 minúty z každej strany.

Tip: Prílohu si môžeme obmeniť podľa chuti, rovnako ako čerstvý koriander za inú bylinku.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

561 kcal

2356 kJ

T:

12 g

B:

43 g

S:

67 g

V:

1 g

domáca tortilla recept

Nech ti chutí 😊!

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

zdravé varenie
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.