Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jednoduché kuracie karí s červenou repou

30 min
3 porcie
cviklove kari

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 ks kuracích pŕs
  • himalájsku/morskú soľ
  • 2 lyžičky korenia karí (alebo podľa chuti)
  • 2 stredne veľké uvarené cvikly (kupujem vákuovo balenú)
  • plechovku kokosového mlieka
cviklove kari

Voňavé karí patrí medzi moje obľúbené jedlá na varenie a jedenie. Z čoho som prekvapená ešte viac, je, že akékoľvek karí chutí aj môjmu 3-ročnému synovi.

Ak máš chuť vyskúšať niečo iné, priprav tento jednoduchý recept na karí z cvikly a kuracích pŕs. Jemne korenené karí je vynikajúce, podávam ho s dusenou ryžou ako hlavné jedlo.

Ako na to?

1

Vo väčšej panvici si zohrejeme olivový olej a chvíľu opečieme na kocky nakrájanú cibuľu.

2

Potom pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a opekáme 5 minút.

3

Okoreníme, osolíme. Pridáme na kocky nakrájanú cviklu a zalejeme kokosovým mliekom.

4

Dusíme 15 minút. Ak chceme omáčku viac hustú, môžeme dusiť dlhšie, prípadne zahustiť škrobom.

5

Podávame s ryžou a bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

624 kcal

2624 kJ

T:

37 g

B:

49 g

S:

21 g

V:

4 g

najlepsie kuracie kari

Nech ti chutí 😊!

Vedela si, že pri kúpe ročného členstva máš od nás našu kuchársku knihu Z fitka do kuchyne 2 ako darček? Nájdeš v nej množstvo zaujímavých a zdravých receptov na doplnenie tvojho jedálnička.

Ak ešte váhaš pozri si aj ďalšie benefity, ktoré získaš ako premium člen u nás vo Fitshakeri.

zdravé varenie a pečenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.