Voňavé karí patrí medzi moje obľúbené jedlá na varenie a jedenie. Z čoho som prekvapená ešte viac, je, že akékoľvek karí chutí aj môjmu 3-ročnému synovi.
Ak máš chuť vyskúšať niečo iné, priprav tento jednoduchý recept na karí z cvikly a kuracích pŕs. Jemne korenené karí je vynikajúce, podávam ho s dusenou ryžou ako hlavné jedlo.
Ako na to?
1
Vo väčšej panvici si zohrejeme olivový olej a chvíľu opečieme na kocky nakrájanú cibuľu.
2
Potom pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a opekáme 5 minút.
3
Okoreníme, osolíme. Pridáme na kocky nakrájanú cviklu a zalejeme kokosovým mliekom.
4
Dusíme 15 minút. Ak chceme omáčku viac hustú, môžeme dusiť dlhšie, prípadne zahustiť škrobom.
5
Podávame s ryžou a bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
624 kcal
2624 kJ
T:
37 g
B:
49 g
S:
21 g
V:
4 g
Nech ti chutí 😊!
Vedela si, že pri kúpe ročného členstva máš od nás našu kuchársku knihu Z fitka do kuchyne 2 ako darček? Nájdeš v nej množstvo zaujímavých a zdravých receptov na doplnenie tvojho jedálnička.
Ak ešte váhaš pozri si aj ďalšie benefity, ktoré získaš ako premium člen u nás vo Fitshakeri.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz