Milujem kurací stroganov, no často po ňom cítim pocit ťažoby – pôvodný recept často pozostáva zo smotany na šľahanie/varenie či z bravčovej masti a väčšieho množstva oleja.
Môj modifikovaný recept chutí podľa mňa ešte lepšie ako originál, je ľahký a s prehľadom ho vtesnáte do svojho jedálnička aj pri redukcii.
Ako na to?
1
Mäsko umyjeme a pokrájame na tenké rezance. Cibuľu pokrájame na malé kocky a spolu s mäskom restujeme na troške oleja na panvici, kým bude mäsko hotové a cibuľa mäkká. POZOR, ak sa stane, že má mäso viac vody a začne sa vám dusiť namiesto smaženia, počkajte, kým sa zatiahne, podlejte ho vodou a duste cca 30-35 minút – musí sa odpariť všetka voda. Ak sa mäsko pekne orestuje a je spravené hneď s cibuľkou, tento krok vynechajte.
2
Do hotového mäska pridáme postrúhanú uhorku, kečup, horčicu, smotanu, čierne korenie a soľ. Poriadne premiešame a mäsko je hotové.
3
Ryžu uvaríme v osolenej vode a podávame spolu s mäskom.
4
Šalát pripravíme z nahrubo postrúhanej reďkovky, lyžičky medu, zo šťavy z citróna a soli.
Môj supertip: Ak obľubujete výraznejšie chute ako ja, pridajte aj lyžičku šťavy z kyslých uhoriek. A ak máte PMS, tak aj 2 😊.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
600 kcal
2524 kJ
T:
13 g
B:
55 g
S:
63 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😊!
Vieš o tom, že autorka tohto receptu si pre teba pripravila aj stravovacie videá do našej novoročnej výzvy 2023? Ak si sa ešte neprihlásil nezúfaj, Videá na teba počkajú stačí aj sa prihlásiš ešte dnes a pozrieš si to spätne.
Výživa a pomoc ľuďom s nadváhou je mojou profesiou už 8 rokov, no v prvom rade je práca s ľuďmi, ktorí chcú zmeniť svoj životný štýl mojou veľkou vášňou. Svoju prácu milujem tak, že som sa jej neprestala venovať ani po narodení môjho úžasného syna, práve naopak - je mojou ďalšou motiváciou. Vďaka nemu som začala pretvárať mnoho tradičných receptov na zdravšie verzie, preto si moje jedlá obľúbilo už mnoho slovenských rodín, ktorým záleží na tom, čo konzumujú. Som naozaj temperamentný a priamy človek, ktorý robí všetko naplno a s vášňou. Som naozaj vďačná za to, že sa môžem venovať práci, ktorá ma baví, napĺňa a pomáha meniť ľuďom (v niektorých prípadoch doslova) životy. Snažím sa byť svojim klientkam nielen najlepšou výživovou poradkyňou, akou viem - snažím sa ich aj pochopiť, podporiť a byť im oporou, ak to potrebujú. Mojou prioritou je odborné vypracovávanie individuálnych stravovacích plánov výlučne z dostupných potravín, individuálny prístup ku každej klientke a neobmedzená podpora. Každý jedálniček píšem ručne a zohľadňujem každý detail, aby som sa ženám, ktoré sa mi zverili do rúk, prispôsobila najviac ako viem. Je to moje poslanie a životná cesta. Som hrdá na každú premenu, každú ženu, ktorá sa rozhodne zmeniť svoj životný štýl. Milujem svoju prácu a robím všetko pre to, aby som pomohla zmeniť pohľad na stravovanie čo najväčšiemu počtu ľudí. Zatiaľ mám za sebou vyše 1 600 úspešných redukcií hmotnosti rôznych typov klientov. Som autorkou kníh To najlepšie pre tvoje supertelo a Moja štíhla príručka, ktoré nájdete na www.jedalnicky-obchod.sk Nájdete ma na facebooku ako jedalnicky.sk - Ivana Maheľová, na instagrame @jedalnicky.sk alebo na mojom webe www.jedalnicky.sk