Všetky
Recepty
Zdravie
Všeobecné
Cvičenie
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Sebarozvoj a motivácia
Pre fitmaminky
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
LETO
Fit pobyty a dovolenky

Kura na paprike tak trochu inak

50 min
6 porcií
kura na paprike

Potrebujeme: 

  • 4 kuracie štvrte s kožou aj kosťou
  • 2 cibule
  • 3 PL údenej papriky
  • 600 ml kuracieho vývaru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 15 ml olivového oleja
  • 15 g prepusteného masla
  • 15 g múky
  • 280 ml domácej kešu smotany 15% (vyrobíš z 84g čistého kešu masla a 210 ml vody - spolu rozmixovať)
  • 1/3 čl soli
  • 1/4 čl čierneho mletého korenia
kura na paprike

Obľúbená klasika v ľahšom, no stále poctivom prevedení. V tomto recepte vymeníme ťažkú smotanu za domácu kešu verziu a klasický tuk za kvalitné ghee. Vôňa údenej papriky krásne prepojí chute a vytvorí bohatú omáčku, v ktorej sa kura doslova rozpadá. Ideálne ako víkendový obed, ktorý pohladí telo aj dušu.

Ako na to?

1

Vo väčšom hrnci si rozohrejeme olej, osolíme, okoreníme stehná a opečieme ich z oboch strán, aby chytili takú príjemne zlatú farbu.

2

Stehná vyberieme, stiahneme plameň (ja som zvolila z 9 stupňov tretí stupeň) a na tuku, ktorý stehná pustili si opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, z ktorého je dobré vybrať stred.

3

K cibuli po chvíli pridáme údenú papriku, dobre premiešame a pridáme opäť mäso.

4

Všetko zalejeme kuracím vývarom, premiešame a zakryté pomaly varíme cca 40 - 45 minút.

5

Ku koncu varenia si vedľa v malom hrnčeku rozohrejeme prepustené maslo, ku ktorému primiešame múku a chvíľu spolu opečieme.

6

Hotové mäso vyberieme z omáčky a do omáčky dôkladne vmiešame vzniknutú zápražku, necháme prevrieť (aby omáčka primerane zhustla) a rozmixujeme do hladka. (Ak chcete fakt jemnú omáčku, môžete aj precediť cez sitko.)

7

Do omáčky ešte vmiešame smotanu, premiešame a pridáme natrhané mäso zo stehien.

TIP1: Odporúčam podávať s celozrnnými cestovinami.

TIP2: Z jednej štvrte si vieš uvariť vývar, ktorý použiješ do receptu a uvarené mäsko potom natrháš s ostatným do omáčky.

Dobrú chuť!

trénovanie
Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktor vo Fitshaker

Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.