
Obľúbená klasika v ľahšom, no stále poctivom prevedení. V tomto recepte vymeníme ťažkú smotanu za domácu kešu verziu a klasický tuk za kvalitné ghee. Vôňa údenej papriky krásne prepojí chute a vytvorí bohatú omáčku, v ktorej sa kura doslova rozpadá. Ideálne ako víkendový obed, ktorý pohladí telo aj dušu.
Ako na to?
1
Vo väčšom hrnci si rozohrejeme olej, osolíme, okoreníme stehná a opečieme ich z oboch strán, aby chytili takú príjemne zlatú farbu.
2
Stehná vyberieme, stiahneme plameň (ja som zvolila z 9 stupňov tretí stupeň) a na tuku, ktorý stehná pustili si opečieme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, z ktorého je dobré vybrať stred.
3
K cibuli po chvíli pridáme údenú papriku, dobre premiešame a pridáme opäť mäso.
4
Všetko zalejeme kuracím vývarom, premiešame a zakryté pomaly varíme cca 40 - 45 minút.
5
Ku koncu varenia si vedľa v malom hrnčeku rozohrejeme prepustené maslo, ku ktorému primiešame múku a chvíľu spolu opečieme.
6
Hotové mäso vyberieme z omáčky a do omáčky dôkladne vmiešame vzniknutú zápražku, necháme prevrieť (aby omáčka primerane zhustla) a rozmixujeme do hladka. (Ak chcete fakt jemnú omáčku, môžete aj precediť cez sitko.)
7
Do omáčky ešte vmiešame smotanu, premiešame a pridáme natrhané mäso zo stehien.
TIP1: Odporúčam podávať s celozrnnými cestovinami.
TIP2: Z jednej štvrte si vieš uvariť vývar, ktorý použiješ do receptu a uvarené mäsko potom natrháš s ostatným do omáčky.

Dobrú chuť!
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot