Mám pre teba tip na geniálnu omáčku na cestoviny, do ktorej schováš kopec zeleniny. Tip hlavne pre mamičky a ich detičky. Recept je jednoduchý na prípravu a väčšinu ingrediencií máš určite doma v špajze. V týchto uponáhľaných a teplých dňoch sa vždy hodí nejaký dobrý, zdravý a rýchly recept.
Ako na to?
1
Cibuľu nakrájame na malé kocky a restujeme dozlata na oleji. Pridáme kurkumu, červenú papriku a krátko restujeme.
2
Nakrájame si zemiaky a mrkvu na menšie kocky a pridáme k cibuli, zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list a varíme, kým zelenina nezmäkne.
3
Medzitým si uvaríme cestoviny al dente.
4
Keď je zelenina mäkká, pridáme fazuľu, 5 minút povaríme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
5
Pridáme smotanu – odporúčam pridávať postupne a upravovať hustotou podľa chuti.
6
Vložíme späť do hrnca a prehrejeme. Podľa chuti dochutíme korením a soľou. Kto má rád, môže aj čili.
7
Podávame s uvarenými cestovinami posypané čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
662 kcal
2782 kJ
T:
9 g
B:
18 g
S:
124 g
V:
6 g
Nech ti chutí 😊!
ďalšie skvelé recepty, napríklad aj na takéto omáčky k cestovinám nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz