Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Krémová zeleninová omáčka na cestoviny zjemnená smotanou

30 min
4 porcie
zeleninová omáčka na cestoviny

Potrebujeme: 

  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky sladkej červenej papriky
  • 2 mrkvy (môžete nahradiť batatmi alebo tekvicou hokkaido)
  • 3 zemiaky
  • 300 ml vody alebo vývaru
  • 1 bobkový list
  • 500 g obľúbených cestovín
  • 100 g bielej fazule z konzervy
  • 200 ml smotany na varenie alebo kokosového mlieka
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • čili (kto má rád pikantné)
zeleninová omáčka na cestoviny

Mám pre teba tip na geniálnu omáčku na cestoviny, do ktorej schováš kopec zeleniny. Tip hlavne pre mamičky a ich detičky. Recept je jednoduchý na prípravu a väčšinu ingrediencií máš určite doma v špajze. V týchto uponáhľaných a teplých dňoch sa vždy hodí nejaký dobrý, zdravý a rýchly recept.

Ako na to?

1

Cibuľu nakrájame na malé kocky a restujeme dozlata na oleji. Pridáme kurkumu, červenú papriku a krátko restujeme.

2

Nakrájame si zemiaky a mrkvu na menšie kocky a pridáme k cibuli, zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list a varíme, kým zelenina nezmäkne.

3

Medzitým si uvaríme cestoviny al dente.

4

Keď je zelenina mäkká, pridáme fazuľu, 5 minút povaríme, vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

5

Pridáme smotanu – odporúčam pridávať postupne a upravovať hustotou podľa chuti.

6

Vložíme späť do hrnca a prehrejeme. Podľa chuti dochutíme korením a soľou. Kto má rád, môže aj čili.

7

Podávame s uvarenými cestovinami posypané čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

662 kcal

2782 kJ

T:

9 g

B:

18 g

S:

124 g

V:

6 g

zdravá omáčka na cestoviny

Nech ti chutí 😊!

ďalšie skvelé recepty, napríklad aj na takéto omáčky k cestovinám nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

recepty zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.