Doba prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať na 12 ks?
- 1 hrsť sušených hrozienok
- 3 vajíčka
- 200 g práškového trstinového cukru (podľa potreby menej/viac)
- 1 balíček bio vanilkového cukru (voliteľné)
- 200 ml rastlinného oleja (napr. kokosového)
- 300 g bezlepkovej múky (napr.pohánkovej)
- 1 balíček kypriaceho prášku bez fosfátov
- 1 lyžicu mletej škorice
- 500 g tekvice
- 200 g lieskovcov
- šťavu z ½ citróna
- 1 lyžicu kvalitného rumu alebo brandy
- maslo na vymastenie plechu
- strúhaný kokos na vysypanie plechu + na vrch
- domáci džem (na vrch)
Ako budeme postupovať?
2. V miske zmiešame vajíčka, cukor a vanilkový cukor.
3. Pomaly prilievame olej, neskôr múku zmiešanú s kypriacim práškom, mletou škoricou.
4. Ďalej pridáme najemno nastrúhanú tekvicu, nasekané lieskovce, hrozienka, šťavu z citróna a alkohol.
5. Pripravené cesto vylejeme na plech o rozmere 20 x 30 cm, ktorý sme predtým vymazali maslom a vysypali strúhaným kokosom.
6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C po dobu cca 35 – 40 minút.
7. Keď koláč vychladne, potrieme ho vrstvou domáceho džemu a posypeme strúhaným kokosom.
Skvelé chutné dezerty aj na špeciálne príležitosti nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II aj III:
Aha, aké ďalšie skvelé recepty môžeš pripraviť z tekvice:
Gratinované bataty s tekvicou a kozím syrom
Omeleta z tekvice hokkaido: tip na raňajky či na večeru
Pečená tekvica s ovčím syrom a mandľami
Škoricovo-tekvicové mafiny
Tekvicová bábovka s brusnicami
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.