Voňavé škoricovo-tekvicové muffiny: zdravá desiata hotová do 35 minút

Sú oranžové, chutné, voňavé a nadýchané. Dobrota rôznych farieb, chutí, veľkostí. Každé obdobie má svojho favorita. Na jeseň to môže byť práve tekvica. Jesenný čas na nás často pôsobí nostalgicky a skôr upadáme do melanchólie. Upeč si tieto chutné muffiny, rozvoňajú ti dom, zlepšia náladu a potešia rodinu. Ako málo stačí k tomu, aby si sa cítila lepšie. :-)

Doba prípravy: 35 minút

Čo budeme potrebovať na cca 10 väčších muffinov?

  • 2 vajíčka
  • 1 hrnček tekvicové pyré*
  • 4 lyžice domáceho medu
  • 5 lyžíc kokosového oleja alebo masla
  • 3 šálky ovsenej alebo špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva (cca 13 g)
  • 3-4 lyžice mletej škorice (alebo podľa chuti)
  • 1 lyžička mletého badiánu (alebo podľa vlastnej chuti)
  • 1 jablko nakrájané na kocky
  • 1 hrsť čokoládových čipsov

Recept na tekvicové pyré nájdeš v bodoch 2.-4. v recepte o tekvicovo-kokosovom chia pudingu.

Ako budeme postupovať?

1. Rúru predhrejeme na 185°C.

2. V mixéri rozmixujeme vajíčka, tekvicové pyré, med, kokosový olej.

3. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, korenie, jablko a čokoládu a pridáme rozmixovanú zmes.

4. Poriadne premiešame a naplníme formu na muffiny.

5. Pečieme 25-35 minút.

 

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
 1176 kJ

281 kcal

 12 g  36 g 7 g  1,3 g

muffiny recept

 

recept na muffiny

 

muffiny

Prajem ti čarovné chvíle, počas ktorých ti okrem milých ľudí môžu robiť spoločnosť aj tieto muffiny v kombinácii s nejakým dobrým čajom. ;-)

 

Viac zaujímavých receptov na fitness sladkosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

 

Pozri na ďalšie inšpiratívne recepty z tekvice:

Slaninkovo-tekvicová nátierka: ideálna na desiatu či pre návštevy

Bezlepkové tekvicové placky: chutná zdravá večera

Tekvicová bábovka: tip na chutný zdravý koláčik

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 12/11/2018 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre