Tento koláčik si zvyknem pripravovať večer a na druhý deň si ho beriem so sebou do práce či už ako neskoršie raňajky, alebo na desiatu. Pokojne ho však môžeme pripraviť aj pre návštevu, ak majú radi koláče plné ovocia, určite im zachutí :-).
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 2 vajíčka
- 350 g jemného nízkotučného tvarohu (príp. bieleho gréckeho jogurtu)
- 1 lyžicu domáceho medu (voliteľné)
- 3 lyžice (cca 30 g) špaldovej múky (príp. ovsenej, pohánkovej, ražnej)
- 6 lyžíc (cca 60 g) ovsených vločiek
- 150 g bezsemenného hrozna
- 1 jablko
- 100 g čučoriedok
- 30 g kakaových bôbov (nepražených drvených)
- 10 mandlí
- mletú škoricu podľa chuti
Ako budeme postupovať?
2. Do premiešaného cesta pridáme hrozno nakrájané na kolieska, jablko nastrúhané najemno, čučoriedky, kakaové bôby, mandle a škoricu.
3. Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm a pečieme približne 35 min. na 180 ˚C. Koláč však kontrolujeme, pretože každá rúra pečie inak 😊.
Koláčik necháme vychladnúť, ideálne cez noc. Najlepšie chutí na raňajky.
Recepty na sladké raňajkové koláče či iné pečivá, ale aj ďalšie zaujímavé recepty na všetky možné príležitosti nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!