Stále si môžete dať dezert a nepokaziť ním diétu ani svoj pokrok! Tento krém sa stal obľúbencom našej rodiny. Je pripravený z gréckeho jogurtu, vďaka čomu je super krémový a obsahuje bielkoviny. Ak máš rada chuť tvarohového krému, toto je jeho zdravšia verzia.
Ako na to?
1
Mlieko nalejeme do hrnca a varíme na miernom ohni. Keď sa zohreje, pridáme čokoládu a miešame, kým sa neroztopí.
2
Potom dáme mlieko z tepla preč a necháme ho chladiť 3 – 5 minút. Pridáme med, vanilkový extrakt a grécky jogurt a miešame, kým sa všetko úplne nespojí.
3
Krém rozdelíme do pohárov a necháme vychladiť v chladničke aspoň 1 hodinu.
4
Pred podávaním si ho môžeme ochutiť ovocím alebo orechmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
352 kcal
1482 kJ
T:
22 g
B:
7 g
S:
30 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Výborná na doplnenie dezertov či koláčov ale aj raňajkovej kaše či pudingu môže byť aj naša Fitnutka, ktorú nájdeš v 3 príchutiach na našom e-shope.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz