Stavím sa, že si už počula alebo aj jedla šalát caprese. Dnes ti prinášam tip na obmenu. Keďže v zimnom období paradajky nie sú až také chutné, zato sezóna tropického ovocia ako hurmikaki práve prebieha, vyskúšaj túto kombináciu.
Ako na to?
1
Kaki si umyjeme, môžeme ho použiť so šupkou alebo bez šupky, nakrájame na kolieska alebo ako sa bude dať.
2
Mozzarellu si nakrájame alebo natrháme.
3
Poukladáme na tanier, dozdobíme šalátom alebo lístkami bazalky.
4
Všetko osolíme a okoreníme, pokvapkáme balzamikom a olivovým olejom, posypeme strúhaným parmezánom a môžeme vychutnávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
396 kcal
1665 kJ
T:
25 g
B:
22 g
S:
19 g
V:
3 g
Nech ti chutí 😊.
Hurmikaki môžeš pokojne jesť aj samostatne alebo nasladko. V takom prípade ho môže skvelo doplniť naša zdravá Fitnutka. Nájdeš ju v našom e-shope v troch fantastických príchutiach. Tak ktorý bude tvoja?
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)