Doba prípravy: 20-30 minút
Čo budeme potrebovať na 25 ks?
- 300 ml polotučného mlieka (ja som použila mlieko so zvýšeným obsahom proteínu)
- 2 vajíčka
- 3 lyžice domáceho medu (cca 30 g)
- 1 lyžicu kokosového oleja + na potretie panvice
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- štipku morskej/himalájskej soli
- 2 lyžice maku (cca 30 g)
- 1 lyžicu kôry z bio citróna
- 200 – 220 g hladkej špaldovej múky
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme sypké suroviny, teda kypriaci prášok, soľ, mak, nastrúhanú citrónovú kôru a špaldovú múku.
3. Najprv pridáme 200 g múky a podľa konzistencie uvidíme, či jej treba viac. Cesto nesmie byť riedke, ale také akurát.
4. Vymiešame hladké cesto a na panvici na lievance ich pečieme na nižšom stupni cca 3 minúty z každej strany.
5. Na potretie panvice použijeme kokosový olej.
Tip: Do cesta môžeme pridať aj trochu škorice a lievance budú ešte voňavejšie.
Skvelé recepty nielen na raňajky nájdeš aj v našich 7 knihách:
Mohli by ťa zaujať aj tieto recepty:
Nadýchané jablkové lievance so škoricou
Jednoduché jogurtovo-mrkvové lievance
Fantastické tvarohové lievance bez droždia
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov