Táto hustá a sýta mrkvová polievka je dokonalým receptom pre zdravšie stravovanie s prírodnými ingredienciami nabitými vitamínmi a minerálmi. Je taká chutná a jednoduchá na prípravu, že budeš ohromená. A pevne verím, že aj tvoje deti. Je to perfektný spôsob, ako začať zaraďovať zdravé ingrediencie do stravy.
Ako na to?
1
V hrnci si zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme cibuľku nakrájanú na kocky.
2
Pridáme mrkvu nakrájanú na menšie časti, jablko nakrájané na kocky a šošovicu, okoreníme a zalejeme vodou.
3
Varíme, kým nie je mrkva uvarená.
4
Polievku rozmixujeme na jemnú kašu, hustotu si upravíme podľa vlastnej chuti. Poprípade dochutíme soľou a korením.
5
Podávame buď samotnú, s bylinkami, opekaným chlebom, orechmi, alebo semienkami.
TIP: Keďže mne je s cesnaku zle, do polievky som ho nedávala. No vy si ho môžete pridať, koľko chcete, k cibuľke. Polievku som robila aj pre 2-ročného syna, takže som ju len jemne okorenila. Vy si ju môžete ochutiť napríklad aj korením čili alebo zázvorom.
Dobrú chuť :-)!
Recepty na polievky, ale aj mnoho ďalších inšpirácií nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz