- Pozn.: Rozmer zapekacej misy na obrázku je 21x14 cm.
Ako na to?
1
Ak použijeme sušené dubáky, chvíľu ich povaríme vo vode. Ak použijeme šampiňóny, netreba ich predvariť. Tie rovno pridáme k zelenine.
2
V miske zmiešame zeleninu. Ak nemáme čerstvú, môžeme použiť aj mrazenú (asi ½ sáčku).
3
V druhej miske zmiešame vajíčka, soľ, korenie a údenú papriku.
4
Zeleninu zmiešame s vajíčkom a nalejeme do zapekacej misky.
5
Na vrch poukladáme plátky mozzarely a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.
Frittata sa nádherne snúbi s ľahkým zeleninovým šalátom. Ďalej odporúčam obmieňať zeleninu podľa sezóny, vďaka čomu sa stane tvoja frittata vždy jedinečnou :-). Prajem ti dobrú chuť!
Viac zdravých receptov na raňajky, obed a večeru nájdeš v knihe Z fitka do kuchyne 1!
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).