Prívarok plný zeleniny a vitamínov na obed či večeru, ktorý bude chutiť aj deťom. Príprava je rýchla a jednoduchá 😊.
Ako na to:
1
Cuketu poriadne umyjeme a nakrájame na kocky aj so šupkou, rovnako zeler, na ktorom necháme aj vňať. Takisto na kocky nakrájame očistený zemiak.
2
V hrnci zohrejeme olivový olej a nakrájanú cuketu s zelerom spolu so špenátovými listami restujeme cca 3 minúty.
3
Osolíme ju, okoreníme a potom zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou, použijeme cca 1,5 – 2 litre.
4
Pridáme na kocky nakrájaný zemiak a hrniec zakryjeme pokrievkou. Varíme približne 25 minút, kým nám zelenina nezmäkne.
5
Následne odstavíme hrniec bokom, necháme uvarenú zeleninu trochu vychladnúť a potom ju rozmixujeme na hladký krém.
6
Nakoniec prívarok zjemníme rastlinnou smotanou a pridáme aj ocot, necháme prevrieť a vypneme ho.
TIP: Podávame napríklad s vajíčkom natvrdo alebo so strateným vajcom či s kúskom chlebíka 😊.
Prajem dobrú chuť 😊!
2.5. sme odštartovali tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.
Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov