Jednoduchá rýchla torta na taliansky štýl plná sviežeho hrozna s kyselkavým tvarohovým krémom.
Ako na to?
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Pridáme olivový olej, roztopené maslo, pomarančovú kôru, mlieko a vymiešame.
2
Múku s kypriacim práškom a so štipkou soli zmiešame a prisypeme k tekutým ingredienciám. Vyšľaháme hladké cesto.
3
Do cesta ručne primiešame celé hroznové bobule. Časť si necháme na ozdobu.
4
Cesto vylejeme do papierom vystlanej tortovej formy (24 cm priemer). Tortu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na horný dolný ohrev na 35-40 minút. Prepečenie cesta skontrolujeme špáradlom.
5
Tvaroh zmiešame s medom.
6
Stužovač podľa návodu rozmiešame v 150 ml vody a privedieme do varu. Ihneď prilejeme k tvarohu a vymiešame hladký krém.
7
Tvaroh rovnomerne navrstvíme na vychladnutý korpus a ozdobíme bobuľkami hrozna. Tortu dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.
Príjemné maškrtenie 😊!
Máš už svoj diár na rok 2023? U nás v e-shope si môžeš objednať svoj Fitness diár® 2023, ktorý na teba čaká v dvoch veľkostiach. Vyberieš si štandardnú alebo limitku?
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.