Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

FIT večera: Bylinkové kuracie prsia s karfiolovou ryžou

kuracie prsia s karfiolom
Kuracie prsia na trošku iný spôsob? Nech sa páči! Pripravené sú raz-dva a chutia fantasticky. Daj si však záležať na výbere kvalitného mäska, ideálne ho kupuj z farmárskeho alebo domáceho chovu. A príloha bude ryža. Teda, nie úplne, ale bude sa tak tváriť :-). Čítaj ďalej a dozvieš sa, čo ju skvele nahradí. A prezradím, že túto večeru si môžu dopriať aj ľudia v diéte, ktorí nekombinujú bielkoviny so sacharidmi. Vyskúšaj sama :-).
Doba prípravy: 75 min.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

Na kuracie mäso:

  • 300 g kvalitných kuracích pŕs (napr. z farmárskeho chovu)

  • 2 lyžice kvalitného masla (príp. ghee)

  • 2 strúčiky cesnaku

  • morskú/himalájsku soľ

  • obľúbené bylinky, napr. rozmarín, oregano

  • olivový olej


Na prílohu:

  • 1 menší karfiol

  • 2 mrkvy

  • 2 mladé cibuľky

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • morskú/himalájsku soľ


Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia umyjeme, pozdĺžne prerežeme na polovicu, jemne naklepeme a osolíme.
2. V miske rozpustíme maslo, zmiešame s prelisovaným cesnakom a pokrájanými bylinkami.
3. Kuracie mäso potrieme touto zmesou a zrolujeme ho do malej rolády.
4. Z alobalu pripravíme pás, ktorý natrieme olivovým olejom.
5. Položíme naň zrolované kuracie prsia a stočíme ako salónku.
6. Takto pripravené roládky ukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Podlejeme ich vodou a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C. Pečieme asi 45 minút.
7. Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky.
8. Vložíme do mixéra a mixujeme cca 20 sekúnd do veľkosti kus-kusu.
9. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na veľkom strúhadle. Mladú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Zelenú časť cibuľky odložíme bokom.
10. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku a chvíľu restujeme.
11. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, trocha podlejeme a dusíme asi 10 minút.
12. Potom primiešame rozmixovaný karfiol, ochutíme soľou a za stáleho miešania restujeme. Dávame pozor, aby karfiol ostal sypký a neprevaril sa.
13. Nakoniec vmiešame na kolieska nakrájanú vňať z cibuľky, premiešame a odložíme zo zdroja tepla.
14. Kuracie prsia vyberieme z rúry. Odstránime alobal, nakrájame na kolieska a poukladáme na tanier.
15. Karfiolovú ryžu vtlačíme polievkovou lyžicou do malej misky, ktorá bude slúžiť ako formička. Ryžu vyklopíme na tanier s mäsom a podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu (150 g mäsa a 300 g karfiolovej ryže):















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkoviny
40 kcal15 g16 g48 g
 
kuracia roláda
 
karfiolová ryža
 
kuracie maso recepty
Nech ti chutí :-).
 
Aj mäskožravci si prídu na svoje v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
fit recepty
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.