Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Ľahký obed či večera? Vyskúšaj plnený baklažán

4 porcie
zdravá večera či obed

Potrebujeme: 

  • 2 baklažány
  • 400 g kvalitných kuracích alebo morčacích pŕs
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 paradajky
  • 1 malú misku nastrúhaného parmezánu
  • extra panenský olivový olej
  • bazalka
  • oregano
  • soľ, korenie
zdravá večera či obed

Baklažán obsahuje vysoký podiel vody, preto ide o vodnatú a veľmi ľahkú zeleninu, ktorá dokáže podporiť chudnutie a hlavne naše zdravie. Pre mňa bol baklažán vždy nepreskúmanou a záhadnou zeleninou, tak som trocha pátrala po jeho vlastnostiach a musím povedať, že som spravila dobre. Nielenže sa mi tak otvoril priestor k vytvoreniu nového receptu, ale pridala som si ho do môjho jedálnička ako ďalšiu veľmi zdravú potravinu, z ktorej bude mať moje telo radosť. Prečo? Pomáha upraviť vysokú hladinu cholesterolu v krvi, je bohatý na vlákninu, silné prírodné antioxidanty, vitamín B a železo. Vyskúšajte tento parádny recept na plnený baklažán, ideálny napríklad aj ako večera po cvičení :).

Ako na to ?

1

Najprv si urobíme z paradajok, cesnaku, oregana a soli paradajkovú salsu. Postupovať môžeme ako v predchádzajúcom recepte.

2

Baklažány si prekrojíme na polovicu a odstránime zelenú stonku. Stred vydlabeme malou lyžičkou a vnútro odložíme do misky.

3

Prekrojené baklažány vložíme do zapekacej misy, prípadne na plech. Vydlabané vnútro potrieme trochou olivového oleja.

4

Je čas urobiť si plnku: mäso si nakrájame na malé kúsky, ktoré vložíme do tej istej misky, kde sme dali vnútro baklažánov a pridáme soľ, bazalku a vaše obľúbené korenie na mäso.

5

Mäsovú plnku dozlatista opečieme na teflónovej panvici, a následne zmesou naplníme baklažány, ktoré nás čakajú na plechu.

6

Polejeme ich paradajkovou omáčkou a nakoniec posypeme nastrúhaným parmezánom. Zakryjeme ich. Ak pečieme na plechu, tak ich zakryjeme alobalom.

7

Pečieme na 180 stupňoch, pokým baklažány nezmäknú, približne 40-45 minút.

8

Ja som baklažány jedla so zeleninou a slnečnicovými semiačkami a môžem len a len odporučiť.

fitshaker_blog_plnené_baklazany
fitshaker_blog_plneny_baklazan3

Dobrú chuť a nádherný slnečný deň! :)

Michaela Chalupková
Redaktor vo Fitshaker

Som študentka vysokej školy, ktorá má veľa záľub a jednou z nich je práve varenie. Varenie milujem, baví ma a napĺňa. Rada s jedlom experimentujem, skúšam nové recepty a následne ho fotím. V poslednej dobe sa obzvlášť venujem zdravým jedlám a zdravému životnému štýlu.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.