Batatová polievka s restovanými hubami
30 min
4 porcie

Sýta a chutná polievočka, ktorá vás príjemne zahreje počas chladných dní. Bataty si pripravíme na pare, keďže takto si zachovajú množstvo vitamínov. Použijeme aj kokosové mlieko, aby sme dosiahli lahodnosť, a restované huby nám polievku pekne oživia.
Ako na to?
1
1. Bataty ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a uvaríme na pare domäkka. Trvá to približne 15-20 minút. Vodu, nad ktorou sa varili, nevylejeme, ale odložíme si 200 ml, keďže získala z varenia chuť aj farbu.
2
2. V hrnci zmiešame uvarené bataty, vodu, v ktorej sa varili, kokosové mlieko, červenú papriku a všetko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a korením.
3
3. V panvici zohrejeme olivový olej a na prudšom ohni orestujeme shimeji huby, ktoré pridáme na vrch polievky. Posypať ich môžeme aj petržlenovou vňaťou.
Tip: Ak by sme nezohnali shimeji huby, dajú sa použiť hocijaké iné, prípadne si môžeme na vrch orestovať uvarený cícer s trochou soli a kurkumy.

Prajem dobrú chuť!
Pridaj sa do Novoročnej výzvy 2022, kde na teba čaká aj 30-dňový jedálniček. Pozri si ukážku toho, na aké recepty s v jedálničku môžeš tešiť: