Sýta a chutná polievočka, ktorá vás príjemne zahreje počas chladných dní. Bataty si pripravíme na pare, keďže takto si zachovajú množstvo vitamínov. Použijeme aj kokosové mlieko, aby sme dosiahli lahodnosť, a restované huby nám polievku pekne oživia.
Ako na to?
1
1. Bataty ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a uvaríme na pare domäkka. Trvá to približne 15-20 minút. Vodu, nad ktorou sa varili, nevylejeme, ale odložíme si 200 ml, keďže získala z varenia chuť aj farbu.
2
2. V hrnci zmiešame uvarené bataty, vodu, v ktorej sa varili, kokosové mlieko, červenú papriku a všetko rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a korením.
3
3. V panvici zohrejeme olivový olej a na prudšom ohni orestujeme shimeji huby, ktoré pridáme na vrch polievky. Posypať ich môžeme aj petržlenovou vňaťou.
Tip: Ak by sme nezohnali shimeji huby, dajú sa použiť hocijaké iné, prípadne si môžeme na vrch orestovať uvarený cícer s trochou soli a kurkumy.
Prajem dobrú chuť!
Pridaj sa do Novoročnej výzvy 2022, kde na teba čaká aj 30-dňový jedálniček. Pozri si ukážku toho, na aké recepty s v jedálničku môžeš tešiť:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov