Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?
- 3-5 stredne veľkých zemiakov uvarených v šupke
- 1 cibuľu
- 100 g húb (šampiňóny alebo sezónne huby)
- vybranú zeleninu (papriku, paradajky, hrášok, ...)
- kúsok masla/kokosového oleja či olivového oleja
- 300 - 450 g kyslej kapusty
- 1 kyslú smotanu
Ako budeme postupovať?
1. Nakrájame si cibuľku, huby a zeleninu, na ktorú máme chuť. Na masle alebo oleji si opražíme cibuľku, pridáme huby, zeleninu a chvíľu pražíme.
2. Pridáme uvarené zemiaky, ktoré sme si ošúpali a nakrájali na kocky.
3. Keď sú zemiačiky opražené tak, ako máme radi, pridáme kyslú kapustu a hneď odstavíme.
4. Môžeme podávať s kyslou smotanou.
Ďalšie tipy na recepty, ktoré ti zachutia:
Quinoa rizoto s dubákmi
Zapekaná cuketa s olivami
Hlivová bomba s kyslou kapustou
Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.