Fantastické zdravé krekry zo slnečnicových, tekvicových a ľanových semienok

Niekedy mám chuť niečo chrumkať. Zvykla som si opiecť nasucho slnečnicové semienka a bolo vystaráno. Raz mi pri takom opekaní napadlo, že by sa to dalo využiť aj inakšie. Vzala som semienka a vytvorila z nich chutné chrumkavé krekry. Sú vhodné jednak ako pochúťka k dobrému filmu, ale aj ako pohostenie pre návštevy.
Doba prípravy: 30 minút
Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 18 ks?
- 100 g slnečnicových semienok
- 100 g tekvicových semienok
- 3 lyžice ľanových semienok
- 50 g cícerovej múky (prí. iný druh bezlepkovej múky)
- 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
- 3 strúčiky cesnaku
- 12 lyžíc vody
Ako budeme postupovať?
1. Slnečnicové a tekvicové semienka opečieme na suchej panvici.
2. Vysypeme do misy a pridáme ľanové semienka, cícerovú múku, soľ a roztlačený cesnak.
3. Všetko spolu premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame.
4. Zapekaciu misu vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.
5. Ešte pred pečením nožom nakrájame tyčinky a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
2. Vysypeme do misy a pridáme ľanové semienka, cícerovú múku, soľ a roztlačený cesnak.
3. Všetko spolu premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame.
4. Zapekaciu misu vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.
5. Ešte pred pečením nožom nakrájame tyčinky a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:



Prajem ti príjemné vychutnávanie pohody pri dobrom filme či v spoločnosti priateľov. ;-)
Super recepty na chrumkanie nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Super recepty na chrumkanie nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Pozri aj ďalšie recepty na chrumkanie:
Domáce špaldové mini rožky
Chrumkavé krekry z tekvice hokkaido
Chrumkavé špaldové krekry so syrom a makom