Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 18 ks?
- 100 g slnečnicových semienok
- 100 g tekvicových semienok
- 3 lyžice ľanových semienok
- 50 g cícerovej múky (prí. iný druh bezlepkovej múky)
- 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
- 3 strúčiky cesnaku
- 12 lyžíc vody
Ako budeme postupovať?
2. Vysypeme do misy a pridáme ľanové semienka, cícerovú múku, soľ a roztlačený cesnak.
3. Všetko spolu premiešame, pridáme vodu a opäť premiešame.
4. Zapekaciu misu vystelieme papierom na pečenie a zmes rovnomerne rozotrieme.
5. Ešte pred pečením nožom nakrájame tyčinky a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
98 kcal 413 kJ | 7 g | 4 g | 5 g | 2 g |
Super recepty na chrumkanie nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Pozri aj ďalšie recepty na chrumkanie:
Domáce špaldové mini rožky
Chrumkavé krekry z tekvice hokkaido
Chrumkavé špaldové krekry so syrom a makom
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.